miercuri, octombrie 5, 2022

ANPC impune noi reguli pentru mâncarea din restaurante și fast food. Care sunt modificările pe care Autoritatea le cere operatorilor din alimentația publică.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) impune noi reguli în alimentația publică, relatează Realitatea,net.

Jucătorii din alimentația publică vor fi obligați să înscrie pe etichete orice ingredient care apare într-o cantitate mai mare de 20 de grame în compoziția unui produs.

Te-ar mai interesa: Așa apare cancerul. Preot: Lovim în organe în func...

Care este motivul? Ei bine, scopul este ca orice consumator să știe cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă la restaurant.

Noile măsuri sunt luate prin ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, publicat pe 21 septembrie.

Reguli valabile și pentru comenzile online

Documentul emis de ANPC specifică faptul că devine obligatorie indicarea informațiilor privind tipul și cantitatea ingredientelor care depășesc o pondere de 20 g în cadrul produsului finit sau al mâncării furnizate de unitățile de alimentație publică.

Te-ar mai interesa: Roxana Alexandra a murit. Tânăra se temea mai mult...

Consumatorii trebuie informații privind declarația nutrițională și a aditivilor utilizați, care trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere.

Noile reglementări se referă și la produsele vândute online, pe site-ul comerciantului sau prin comandă către firmele de livrare, astfel încât consumatorul să știe din start ce urmează să mănânce, notează Realitatea.net.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, despre mezeluri: O supercarne. În l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private