Din cuprinsul articolului
ANPC impune noi reguli pentru mâncarea din restaurante și fast food. Care sunt modificările pe care Autoritatea le cere operatorilor din alimentația publică.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) impune noi reguli în alimentația publică, relatează Realitatea,net.
Jucătorii din alimentația publică vor fi obligați să înscrie pe etichete orice ingredient care apare într-o cantitate mai mare de 20 de grame în compoziția unui produs.
Care este motivul? Ei bine, scopul este ca orice consumator să știe cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă la restaurant.
Noile măsuri sunt luate prin ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, publicat pe 21 septembrie.
Consumatorii trebuie informații privind declarația nutrițională și a aditivilor utilizați, care trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere.
Noile reglementări se referă și la produsele vândute online, pe site-ul comerciantului sau prin comandă către firmele de livrare, astfel încât consumatorul să știe din start ce urmează să mănânce, notează Realitatea.net.
Mulți oameni includ ouăle la micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Nutriționistul rus…
Nostradamus, celebrul astrolog francez, a câștigat popularitate încă de la publicarea lucrării sale "Profețiile" în…
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…
În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…