sâmbătă, martie 25, 2023

Este poate cel mai bun medicament al naturii. Eficace, cu rezultate imediate.

Sunt puțini cei care nu au aflat de beneficiile uimitoare ale usturoiului. Dincolo de faptul că este gustos și aromat, condimentează orice mâncare, mai face și minuni pentru sănătate.

Cu excepția celor care au probleme cu stomacul, usturoiul poate fi consumat normal, însă atenție. Ca orice medicament, nu se abuzează de el, tocmai pentru a-i păstra eficiența.

Te-ar mai interesa: Medic celebru: există viață după moarte! Acestea s...

Usturoiul ne vine în ajutor când vrem extra aroma. Este o legumă care face parte din familia Allium, conține alicină, compus cu nenumărate beneficii, inclusiv antibacteriene, antivirale, antifungice.

Doar cei care sunt sensibili la mirosuri puternice și cei cu afecțiuni stomacale se țin departe de el.

Iată care sunt cele mai importante proprietăți ale miraculosului usturoi

Accelerează sistemul imunitar

Un studiu efectuat timp de 12 săptămâni dezvăluie că oamenii care consumă 2,56 g usturoi pe zi nu se mai îmbolnăvesc sau fac forme mult mai ușoare de viroze.

Reduce tensiunea arterială

Hipertensiunea este una din principalele cauze ale bolilor cardiovasculare și complicațiilor ca AVC sau infarct.

Te-ar mai interesa: OMS, semnal de alarmă: Numărul deceselor provocate...

Scade colesterolul

Îmbunătățește funcțiile cerebrale

Asigură longevitatea

Îmbunătățește performanța fizică

Ne curăță de metalele grele din organism

Menține oasele puternice

Combate infecțiile fungice

Combate alergiile

Tratează durerile dentare (dacă te doare un dinte, masează locul dureros cu ulei de usturoi sau cu un cățel de usturoi pisat)

Ajută digestia – datorită usturoiului, stomacul va funcționa mult mai bine. Deoarece stimulează membrana stomacului să secrete mai multe sucuri gastrice, care ajută la digestie. Ficatul va elibera și el toxinele din corp tot datorită usturoiului. Așadar, acesta este și hepatoprotector.

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

Multe se scriu zilnic despre usturoi și asta fiindcă este un miracol natural. Consumat constant ne ajută concret și imediat starea de sănătate. Discutați cu medicul dv. despre aportul de usturoi pe care vi-l recomandă, în funcție de istoricul dv. medical.

Acesta este un articol informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private