luni, iunie 21, 2021

Antiinflamator folosit în tratarea infecției cu SAR-CoV-2. Este vorba despre colchicina antiinflamatoare – folosit în general în tratamentul gutei. În Marea Britanie urmează să fie testat tratamentul pe un număr

mare de pacienți și anume 2500.

Colchicina antiinflamatoare este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă, susţin cercetătorii de la Universitatea Oxford.

Guta este o formă dureroasă de artrită, care se manifestă prin dureri articulare profunde, pe fondul acumulării unei cantități mari de acid uric în sânge și țesuturi. Este considerată una dintre cele mai vechi boli ale omenirii, primele cazuri fiind cunoscute încă din Egiptul Antic. Descrisă în scrierile lui Hipocrate, legătura dintre gută și

acidul uric a fost demonstrată abia în secolul al XIX-lea de către doctorul britanic Alfred Baring Garrod.

Până când vor fi finalizate studiile și vor fi puse la dispoziție concluziile, specialiștii recomandă administrarea acestui antiinflamator doar sub prescripția medicală.

Efectul inflamator este una dintre cele mai grave manifestări ale infecţiei cu COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce decesele în rândul bolnavilor cu forme grave.

Colchicina antiinflamatoare

Colchicina a fost utilizată de mai bine de 10 ani pentru tratamentul simptomatic

al pacienților cu alogenoză iatrogenă (IA), o boală cauzată de substanțe alogene precum agenți de modelare sau biopolimeri care sunt străini corpului. Colchicina scade simptomele asociate acestor pacienți asociate cu răspuns inflamator și unele manifestări clinice, cum ar fi artralgia, cefaleea și infiltratele pulmonare. Acești pacienți experimentează îmbunătățiri clinice, iar manifestările scad în frecvență.

 

Ultimele stiri

Parteneri