luni, iunie 21, 2021

Anglia a reușit prin măsurile luate să reducă efectele răspândirii pandemiei de covid-19. Rata de producere a virusului, numărul „R” – este estimată că a scăzut sub 1.

Soluția la care a recurs Anglia

a fost instituirea unui nou lockdown pentru reducerea numărului de infectări.

Numărul noilor infectări pe teritoriul Marii Britanii este în scădere cu un procent zilnic cuprins între 0% şi 2%, a precizat Biroul guvernamental pentru ştiinţă, după ce, în estimarea sa de săptămâna trecută, era raportată o creştere cuprinsă între 0% şi 2%.

Valoarea numărului “R” a fost estimată ca fiind cuprinsă între 0,9 şi 1, ceea ce înseamnă că fiecare 10 oameni infectaţi vor infecta la rândul lor între nouă şi 10 persoane, în scădere de la intervalul 1,0-1,1 raportat săptămâna trecută.

″Estimările numărului R pentru

Anglia ar putea continua să scadă în viitor şi ar putea fi deja sub 1 pentru toate regiunile″⁣, a precizat Biroul guvernamental pentru ştiinţă într-un comunicat de presă.

O treime din Anglia este vizată de restricţii severe anti-COVID-19 după ce sistemul valabil anterior – impus înainte de lockdown – nu a reuşit să reducă rata de infectare. Drept urmare, prim-ministrul Boris Johnson a anunţat pe 31 octombrie un alt lockdown extins pe teritoriul Angliei.

″Orice relaxare pe perioada sărbătorilor va duce la creşterea transmiterii şi la o prevalenţă ridicată, posibil într-un grad mare″⁣,

se mai spune la finalul acelei note.

 

Ultimele stiri

Parteneri