duminică, septembrie 19, 2021

Medicul american și asistenta sa care au contractat virusul Ebola în timp ce îngrijeau bolnavi în Liberia ar fi fost salvați datorită unui antidot secret, transmite postul CNN.

Kent Brantly, doctorul

misionar repatriat sâmbătă în Statele Unite, și Nancy Writebol, asistenta lui care urmează să ajungă în America marți, ar fi fost salvați cu ajutorul unui ser secret, produs pe bază de plante de tutun, proiectul fiind finanțat de Pentagon, potrivit CNN.

Tratamentul ar fi fost pus la punct plecând de la plante de tutun de firma Mapp Biopharmaceutical, care colaborează cu Kentucky BioProcessing, achiziționată în ianuarie de producătorul de țigări Reynolds. Cercetările ar fi fost finanțate de Pentagon din 2007, iar serul ar fi fost testat cu succes pe maimuțe. Niciun om nu fusese tratat cu noul

ser.

Starea de sănătate a celor doi americani s-a îmbunătățit, anunță surse medicale. Tânărul medic, care era în pragul morții săptămâna trecută, s-a plimbat în curtea spitalului din Atlanta unde a fost tratat de când a venit în Statele Unite.

Ultimele stiri