Sari la conținut

Cercetătorii au descoperit medicamentul antiviral care blochează transmiterea coronavirusului în doar 24 de ore

medicamente

Cercetătorii susțin că Molnupiravir este primul medicament disponibil oral care blochează rapid transmiterea SARS-CoV-2

Un nou medicament antiviral, Molnupiravir, s-ar putea dovedi a fi un schimbător de jocuri în lupta împotriva covid-19. Cercetătorii de la Institutul pentru Științe Biomedice, Universitatea de Stat din Georgia, tratează infecția cu SARS-CoV-2 cu acest medicament, care suprimă complet transmiterea virusului în decurs de 24 de ore.

Molnupiravir – medicamentul care blochează coronavirusul

Medicamentul poate fi administrat pe cale orală și, ca atare, tratamentul poate fi inițiat devreme pentru un potențial triplu beneficiu al prevenirii stării pacientului să devină severă, scurtând faza infecțioasă pentru a ușura nivelul emoțional și socioeconomic al izolării prelungite și oprirea rapidă de focare locale.

Acest lucru este semnificativ, întrucât întreruperea transmiterii comunitare a covid-19 până când este disponibilă vaccinarea în masă este esențială pentru atenuarea consecințelor catastrofale ale pandemiei, au spus oamenii de știință.

Publicat de cercetătorii de la Georgia State University în Nature Microbiology, raportul evidențiază eficacitatea medicamentului în doar 24 de ore: elementul în cauză este o moleculă, numită molnupiravir (Mk-4482 / Eidd-2801) și a fost testată deja pe animale de Richard Plemper și echipa sa de cercetători. Molecula pare a fi eficientă atât împotriva Covid-19, cât și împotriva altor virusuri Rna: în ceea ce privește rezultatele testelor, medicamentul a dat semnale excelente la mai mulţi dihori care au contractat noul coronavirus.

Antiviralul blochează și alte virusuri Rna

Animalelor li s-a administrat molecula molnupiravir de două ori pe zi pe cale orală. „Am testat eficacitatea molnupiravirului în scopuri terapeutice pentru a atenua infecția și a bloca transmiterea acesteia alegând aceste animale deoarece transmit cu ușurință virusul, dar au simptome clinice minime, iar acest lucru este foarte asemănător cu ceea ce se întâmplă în propagarea virusului la om în rândul adulților tineri”, a explicat Robert Cox, unul dintre principalii autori ai studiului.

Prin urmare, testele s-au dovedit decisive în prevenirea evoluției noului coronavirus către forme mai grave și, după aproximativ 24 de ore, posibilitatea de transmitere a virusului a fost practic blocată.

„Când am pus animalele infectate în aceeași cușcă și le-am tratat împreună cu dihorii netratați, nimeni nu a fost infectat, în timp ce în studiul de control au fost infectate toate contactele dihorilor care primiseră un placebo”, spune Josef Wolf, unul dintre autorii studiului.

Potrivit experților, acestea sunt date relevante care – dacă ar primi alte confirmări – i-ar putea ajuta pe pacienții infectați cu noul coronavirus să devină necontagioși în doar 24 de ore. Din păcate, studiul se află de-abia în doua fază și, înainte de a fi considerat de încredere, va trebui să treacă şi de cea de-a treia.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel