vineri, mai 27, 2022

Organizația Mondială a Sănătății susține ridicarea restricțiilor de călătorie, deși varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. 

Specialiștii susțin că restricțiile nu au contribuit în mod real la limitarea răspândirii virusului și, în plus, provoacă un stres social și economic.

Comitetul de urgenţă al OMS a emis anumite recomandări, în special în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Stabilite la 13 ianuarie, recomandările au fost publicate la 19 ianuarie.

Te-ar mai interesa: Plămânii îmbătrânesc începând cu vârsta de 30 de a...

OMS recomandă ridicarea restricțiilor

certificatul digital Covid

Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

Multe state încă sunt închise, iar restricțiile anti-COVID sunt aspre.

Organizaţia recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării, această măsură fiind în opinia sa una excesivă, mai ales având în vedere accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva covid-19. Statele ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina, notează Ziarul de Iași.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a modificat şi una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume. Experţii invită comunitatea internaţională să facă astfel încât 70% din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată la începutul lunii iulie 2022. De asemenea, vaccinarea împotriva covid-19 ar putea fi integrată în serviciile de sănătate de rutină.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private