marți, noiembrie 30, 2021

Întregul meu concept asupra scăderii în greutate se bazează pe eforturi de scurtă durată şi intensitate ridicată, în urmă cărora corpul nostru se adaptează şi devine mai puternic, mai suplu şi mai rezistent.

Te-ar mai interesa: Predicțiile unui epidemiolog despre România: „valu...

După ce mi-am definitivat conceptul, a fost doar o formalitate să caut şi să implementez un sistem cum este cel al profesorului Izumi Tabata.

TABATA – ce presupune acest antrenament?
Îţi prezint protocolul de antrenament Tabata, responsabil pentru unele dintre cele mai bune rezultate în rândul clienţilor mei. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de profesorul Tabata în anul 1996 pe un grup de patinatori de viteză, care s-au antrenat de 4 ori pe săptămână după sistemul său şi au obţinut rezultate echivalente cu grupul de control care s-a antrenat de 5 ori pe săptămână în condiţii

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavi...

normale. În ciuda rezultatelor decente, atleţii care au efectuat Tabata au crescut mult mai mult nivelul de rezistenţă faţă de grupul care s-a antrenat în condiţii normale.

Antrenamentul Tabata implică reprize de efort intense, urmate de pauze extrem de scurte, toată sesiunea încadrându-se în maxim 20 de minute.
Se începe prin alegerea a patru exerciţii de tip aerobic (sau exerciţii compuse cu ajutorul ganterelor dacă eşti în sala de fitness) şi se execută câte 8 serii din fiecare mişcare.

TABATA – rezultate rapide
Practic vei continua să consumi mai multe calorii în timpul zilei,

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

prin simplul fapt că faci activităţile tale obişnuite. Efectul POC durează până la 12 ore după sesiunea deantrenament, deci pentru fiecare 20 de minute de efort, ai un beneficiu de 12 de ore. Eficienţă maximă!

TABATA – exerciţii recomandate
Să începem cu genuflexiunile clasice, flotările, abdomenele şi mersul fandat, prin prisma faptului că lucrăm toate grupele musculare principale şi creştem nivelul de testosteron în sânge.

Circuit 1
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde genuflexiuni
– 10 secunde pauză
Circuit 2
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde flotări
– 10 secunde pauză
Circuit

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

3
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde abdomene
– 10 secunde pauză
Circuit 4
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde fandări
– 10 secunde pauză

Încearcă la fiecare repriză să îţi depăşeşti numărul de repetări precedent. Între fiecare circuit este permisă o pauză de 60 de secunde în care poţi să te hidratezi.

Sfatul meu este să alegi pentru fiecare exerciţiu şi o variantă mai uşoară pe care o poţi executa dacă îţi este imposibil să continui. De exemplu, flotările pot fi înlocuite, în cazul în care nu mai ai forţa necesară, cu flotările pe genunchi.

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri