joi, mai 26, 2022

Zeci de persoane își pierd viața din cauza incendiilor izbucnite în locuințe. Aceste tragedii ar putea fi evitate foarte ușor dacă regulile de prevenire ar fi respectate cu atenție.

Autoritățile atrag atenția asupra incidentelor nefericite care, din păcate, pot duce chiar la deces.

Incendiile din locuințe pot fi evitate cu ajutorul unor măsuri, iar pompierii insistă ca toți românii să ia precauții.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Cum previi incendiile?

Incendiile produse în locuinţe ucid, în fiecare an, în ţara noastră, 180 de persoane, arată datele statistice ale pompierilor.

Doar anul trecut, aceştia au intervenit la aproape 7.000 de astfel de incendii şi au salvat aproape 3.500 de oameni.

Luarea unor măsuri preventive şi montarea detectoarelor de gaz şi fum ne pot salva bunurile, dar şi viaţa, în cazul producerii unui incendiu, comunică RRA.

Incendiile generate de scăpările de gaze, de exemplu, pot fi prevenite dacă sunt folosite cum trebuie aparatele de gătit sau sobele de încălzit care se bazează pe utilizarea gazelor.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Totodată, pompierii ne recomandă să apelăm la specialiști atunci când sesizăm probleme la instalațiile de gaz interioare și atrag atenția că orice improvizație poate duce la tragedii.

Importante sunt și detectoarele de gaz și de incendiu. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, maiorul Adrian Marin.

Aceste dispozitive vor declanșa alarma în cazul scăpărilor de gaze sau în stadiul de început al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

Spre exemplu, în cazul unui incendiu, fumul și gazele nocive se răspândesc rapid și este nevoie să deveniți conștienți de pericol cât mai devreme cu putință, pentru a avea timp suficient să vă salvați”, explică Adrian Marin.

Pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență, fiipregatit.ro, puteți găsi informații utile despre modul de comportare și intervenție în anumite situații.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private