joi, august 5, 2021

Noaptea de Anul Nou este sărbătorită în toată lumea cu mare fast sau cel puțin, cu gălăgie, deoarece se spune că zgomotul alungă vechiul an și toate lucrurile care nu au mers bine.

Pentru a fi în ton

cu tradițiile rezervate petrecerii de revelion, este foarte important să mâncați un fruct despre care se spune că nu are voie să lipsească de pe mese. Însă există un ritual. Trebuie să mâncăm struguri, dar nu la întâmplare, ci fix 12 deoarece fiecare bobiță este echivalentul unei luni din anul ce va să vină.

Acest obicei provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani, pentru fiecare punându-și câte o dorință.

Celelalte popoare au preluat această tradiție și obișnuiesc să consume boabe de struguri

înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Dincolo de superstiție, să nu uităm că strugurii sunt un aliment extrem de sănătos, analizele biochimice complexe au dovedit că în pulpa bobului de strugure, dar mai ales în coajă și în semințe, se găsesc aproape toate vitaminele, în cantități mai mari fiind vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitaminele D, K, E și F.

Totodată, din bobul de strugure nu lipsesc cloruri, fosfați, ioduri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, zinc, fier și seleniu, alături de aminoacizi, quercitine, acid malic,

tartic și coenzima Q10.

Ultimele stiri

Parteneri