marți, noiembrie 30, 2021

Autoritățile anunță oficial că 9 pacienți au murit în incendiu.

Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La ora 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, au precizat reprezentanții IGSU.

UPDATE : Ministrul Sănătății a declarat la Digi24 că la acest moment poate preciza doar că există victime, fără a preciza exact numărul persoanelor decedate.

De la nivelul ISU CONSTANȚA au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, 1 ambulanță SMURD tip C. Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe” conform IGSU.

Reporter Digi24: Puteţi să ne spuneţi dacă până în acest moment de când aţi preluat acest minister aţi reuşit să vedeţi ce s-a întâmplat în urma acelor rapoarte de control, pentru că după incendiul de la Piatra Neamţ au tot fost făcute controale, au fost constatate nereguli, dar încă nu ştim ce măsuri au fost luate în fiecare spital şi ce s-a schimbat.
Cseke Attila: „Eu

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

pot să vă spun pentru că, sigur, m-am uitat asupra acestui spital, imediat după ce s-a întâmplat acest eveniment total nefericit, nedorit, deci pe planul de conformare după incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ, pe partea medicală, Ministerul Sănătăţii a dispus Spitalului Clinic de Boli Infecţioase două măsuri; ambele sunt realizate cu termen de august 2021, deci din punctul nostru de vedere, din punct de vedere medical – accentuez: medical – pe partea de situaţii de urgenţă, de prevenire de incendii care sunt la ISU, din punct de vedere medical măsurile au fost efectuate.”

Te-ar mai interesa: Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și ...

UPDATE: ”În această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU”, anunță Ministerul Sănătății.

”La nivelul Ministerului de Interne a fost activată o celulă de criză, pentru a coordona intervenţia şi a se asigura că sunt evacuaţi pacienţii şi că sunt locuri pentru ei în alte spitale. Premierul Florin Cîţu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la faţa locului”, a anunţat Guvernul.

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

UPDATE : Silviu Coșa, prefectul Județului Constanța, a anunțat că patru pacienți internați în secția ATI a spitalului au decedat. Acesta a mai declarat că ceilalți pacienți evacuați din aceeași secție vor fi duși la Spitalul Județean.

”În proximitatea locului desfășurării intervenției se instalează un spital mobil pentru triajul pacienților”, au informat și serviciile de urgență.

UPDATE : Forțele de intervenție au fost suplimentate cu echipaje ale ISU Călărași și ISU Ialomița. Din Călărași au fost trimise șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar din Ialomița, o ambulanță SMURD și una de transport victime multiple.

Știrea inițială:

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) transmite că, din primele informații, incendiul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, iar salvatorii intervin pentru evacuarea pacienților.

IGSU a activat Planul Roșu de Intervenție și a alocat mai multe autospeciale de stingere și ambulanțe SMURD.

 Știrea se actualizează

Foto: IGSU

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri