Sari la conținut

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Sănătății despre caniculă. Ce transmit

caniculă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

România nu a scăpat de vremea caniculară. Meteorologii anunță o nouă săptămână cu temperaturi ridiascte. Până cel puțin joi, cea mai mare parte a țării se va afla sub atenționări cod galben și portocaliu. Mâine sunt prognozate din nou temperaturi maxime de până la 40 de grade, în special în regiunile vestice și sudice.

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Sănătății despre caniculă. Ce transmit

În acest context, Ministerul Sănătății continuă măsurile de prevenire pe caniculă. Aceștia au publicat pe pagina oficală de internet mai multe recomandări pentru populație.

insolatie

Se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare

Alături de evitarea expunerii prelungite la soare la orele prânzului, de purtarea unor haine adecvate și de protejarea cu pălării și ochelari de soare, autoritățile recomandă să fie evitate băuturile cu conținut mare de cofeină (cafea, ceai, cola). Aparatele de aer condiționat să fie reglate la o temperatură cu 5 grade sub cea de afară, iar ventilatoarele să nu fie folosite dacă se depășesc 32 de grade.

În cazul în care nu există aer condiționat în spațiul de locuit sau de muncă, este bine că măcar pentru două trei ore să stați în spații care sunt dotate cu o astfel de aparatură, ca de exemplu magazinele.

Hidratarea

Lichidele, în principal la apă, dar și alte băuturi fără cofeină, alcool sau zahăr trebuie consumate fără a aștepta să apară senzația de sete.

Consumul de iaurt

O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă, iar mâncărurile grele, mesele copioase trebuie evitate, fiind recomandate în schimb fructele și legumele proaspete.

Consumul de fructe și legume proaspete

Ministerul Sănătățiii recomandă consumul de fructe și legume proaspete deoarece ele conțin apă. Pe caniculă, conform specialiștilor, trebuie evitate activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

Toate sfaturile autorităților sunt publicate pe site ul www.ms.ro, la secțiunea Informații despre caniculă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: