Sari la conținut

Anunț de ultimă oră de la Moderna: „Virusul continuă să evolueze…”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccin covid-19 Moderna

Compania Moderna anunță, în premieră, aprobarea în regim de urgență de către FDA pentru administrarea celei de-a doua doze de rapel a vaccinului COVID-19 ARNm-1273 Moderna. Avizul din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA este pentru toți adulții cu vârsta de peste 50 de ani și pentru adulții imunocompromiși cu vârsta de peste 18 ani.

Anunț de ultimă oră de la Moderna: „Virusul continuă să evolueze…”

„Aprobarea de către FDA a unei a doua doze de rapel va permite milioanelor de americani să construiască și să mențină protecția împotriva SARS-CoV-2”, a declarat Stéphane Bancel, directorul executiv al Moderna.

Stéphane Bancel: „Virusul continuă să evolueze”

„Virusul continuă să evolueze. În prezent suntem în pragul unui alt potențial val condus de varianta BA.2. Datele continuă să arate că vaccinul rămâne cea mai bună apărare împotriva infecțiilor severe și a morții”, a declarat Stéphane Bancel.

Modificarea s-a bazat pe date publicate din Israel. Date ce indică siguranța și eficacitatea administrării unei a patra doze de vaccin ARNm în timpul creșterii variantei Omicron.

Moderna continuă să colecteze și să monitorizeze date din lumea reală cu privire la vaccinul său COVID-19. Dovezile din lumea reală continuă să confirme eficacitatea și profilul robust de siguranță al vaccinului Moderna.

INFORMAȚII IMPORTANTE DE SIGURANȚĂ

  • Nu se administrează persoanelor cu antecedente cunoscute de reacții alergice severe la vreo componentă a vaccinului.
    Tratamentul medical adecvat pentru gestionarea reacțiilor alergice imediate trebuie să fie disponibil imediat în cazul în care apare o reacție anafilactică acută după administrarea vaccinului.
  • Datele de după punerea pe piață demonstrează riscuri crescute de miocardită și pericardită, în special în decurs de 7 zile după a doua doză. Riscul observat este mai mare în rândul bărbaților sub 40 de ani decât în ​​rândul femeilor și bărbaților mai în vârstă. Riscul observat este cel mai mare la bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani.
  • Sincopa (leșinul) poate apărea în asociere cu administrarea de vaccinuri injectabile. Trebuie să existe proceduri pentru a evita rănirea cauzată de leșin.
  • Persoanele imunodeprimate, inclusiv persoanele care primesc terapie imunosupresoare, pot avea un răspuns diminuat la vaccin.
  • Reacțiile adverse raportate în studiile clinice după administrarea vaccinului includ durere la locul injectării, oboseală, cefalee, mialgie, artralgie, frisoane, greață/vărsături, umflare/sensibilitate axilare, febră, umflare la locul injectării și eritem la locul injectării. site și erupție cutanată.
  • Furnizorul de vaccinare este responsabil pentru raportarea obligatorie a anumitor evenimente adverse către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccin
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: