sâmbătă, mai 28, 2022

Autoritatea de reglementare a UE urmează să se pronunțe cu privire la Pavloxid înaintea pastilei anti-COVID-19 de la Merck.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană urmează să decidă dacă aprobă tratamentul Pfizer împotriva COVID-19 la sfârșitul acestei luni, înainte de a face o analiză finală a medicamentului similar, dar mai puțin eficient de la Merck, în luna februarie, a declarat o sursă implicată în acest proces.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Anunț de ultimă oră despre tratamentul Pavloxid de la Pfizer. S-a aflat ce vor să facă

La sfârșitul anului trecut, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a oferit statelor membre îndrumări cu privire la modul de utilizare a ambelor pastile antivirale ca tratamente de urgență, în timp ce a efectuat analize continue pentru a ajuta statele membre să decidă cu privire la adoptarea lor rapidă înainte de orice aprobare oficială la nivelul UE.

Italia, Germania și Belgia se numără printre câteva țări din UE care au cumpărat medicamentele. Analizarea de către EMA a pastilei de la Merck, dezvoltată împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, durează mai mult decât cea a Pfizer, deoarece Merck a publicat date din studiile în noiembrie care arată că medicamentul său a fost semnificativ mai puțin eficient decât se credea anterior.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...


Merck a depus cererea mai devreme decât Pfizer

„Merck a depus cererea mai devreme decât Pfizer, dar apoi au trimis datele finale privind eficacitatea mai târziu și, prin urmare, autoritățile europene de reglementare au nevoie de mai mult timp pentru a examina ultimele date”, a spus sursa menţionată.

Recenziile EMA sunt confidențiale

EMA nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Deşi vaccinurile sunt esențiale pentru combaterea pandemiei, autoritățile de reglementare analizează şi antivirale care pot fi administrate fără a fi nevoie de spitalizare, ca pe un nou instrument de combatere a variantei Omicron, care se răspândește rapid, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești dar nu reușești? Medic nutriționi...

Autoritățile de reglementare din SUA și Marea Britanie au aprobat ambele medicamente pentru a trata anumiți pacienți adulți cu risc ridicat. EMA a anunţat pe 10 ianuarie că ar putea emite „în câteva săptămâni” o decizie cu privire la aprobarea utilizării tratamentului Pavloxid de la Pfizer. Sursa a mai spus că EMA intenționează să emită decizia cu privire la vaccinul anti-COVID-19 VLA2001 de la Valneva în luna martie.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private