joi, septembrie 16, 2021

În contextul pandemic actual, vaccinarea este cea mai sigură metodă de a ne proteja de coronavirus și riscurile asociate infectării. În acest sens, anumite companii au decis ca imunizarea să fie obligatorie

pentru angajații care lucrează în birou.

Riscul de răspândire a coronavirusului este mai mare în spațiile închise. De aceea, companiile Facebook și Google au anunțat că angajații care sunt nevoiți să lucreze în birou vor trebui, în mod obligatoriu, să se vaccineze anti-COVID, comunică Ziarul Românesc.

Atât Google, cât și Facebook, le oferă angajaților un nivel ridicat de flexibilitate în privința libertății de a lucra de la distanță, de acasă. Cu toate acestea, angajații care își doresc să se întoarcă la birou sau sunt nevoiți să aleagă această opțiune vor trebui să se vaccineze anti-COVID.

Companiile

au decis să impună imunizare, în acest caz, din cauza riscului ridicat de transmitere a virusului în spațiile închise.

Angajații vor avea contact cu un număr mare de persoane și parteneri, iar imunizarea le va oferi protecția necesară împotriva virusului.

Imunizarea va fi obligatorie pentru angajații Google și Facebook

Sundar Pichai, şeful Google, a spus că vaccinarea celor peste 135.000 de angajaţi, pe care compania îi are în 50 de ţări, le va oferi acestora mai multă linişte cu privire la virus.

În acelaşi timp, Google amână revenirea la birou a angajaţilor săi pentru jumătatea

lunii octombrie, asta după creşterea, din nou, a numărului de infectări, cu varianta Delta.

Facebook va cere tuturor angajaţilor din Statele Unite care vin la birou să se vaccineze. Pentru angajaţii din alte ţări, o decizie va fi luată la o dată ulterioară şi va diferi, probabil, de la ţară la ţară.

Vaccinarea obligatorie pentru proprii angajaţi este o politică adoptată de un număr de din ce în ce mai mare de companii de tehnologie şi entertainment. Netflix, de exemplu, le va cere tuturor celor care intră în contact cu actorii să se vaccineze.

Ultimele stiri