marți, septembrie 27, 2022

Anunț pentru românii care se tem de un atac nuclear. Alexandru Rafila a anunțat că Antibiotice Iași va începe distribuirea pastilelor cu iod, care trebuie luate în cazul unui atac nuclear.

Ministrul Sănătății a subliniat că aceste comprimate nu trebuie administrat la toată lumea.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat că Antibiotice Iaşi a produs într-un timp scurt 30 milioane de pastile. Acest comprimate vor ajunge la direcţiile de sănătate publică.

Te-ar mai interesa: Un bărbat din Olt a murit după ce a mâncat pește. ...

De reținut este că pastilele cu iod nu sunt pentru toată lumea, ci pentru copii şi femei gravide.

„Ele ajung, într-o primă fază, sunt distribuite de producător Antibiotice Iaşi şi le mulţumim pentru efortul pe care l-au făcut întrucât, într-un timp foarte scurt, să producă 30 milioane de comprimate.

Ajung la direcţiile de sănătate publică şi căutăm calea cea mai uşoară încât ele să poată să ajungă la populaţia beneficiară.

Iodul trebuie administrat într-un timp foarte scurt, în cazul unui incident. Nu trebuie administrat la toată lumea. Se ia din timp. Insist şi asupra acestui lucru.

Te-ar mai interesa: De ce apar durerile de cap dimineața? Care sunt ca...

Este extrem de important, dar dacă va fi nevoie, atunci trebuie să existe, mai ales pentru copii, pentru femeile gravide. Ne gândim la o formulă care să permită acest lucru.

Sigur că Ministerul Sănătăţii nu are capacitatea să facă aşa ceva, iar hotărârea de Guvern care prevede această distribuţie finală se face împreună cu prefecturile şi cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a afirmat Alexandru Rafila, luni la Parlament, conform News.ro.

Te-ar mai interesa: Acest tip de cancer are simptome evidente de la în...


Iodura de potasiu poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide

Cu ceva timp în urmă, ministrul Sănătății atenționa că iodura de potasiu nu trebuie luată preventiv, deorece poate provoca probleme serioase ale glandei tiroide.

În caz de urgență, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică județene, informeazî Ministerul Sănătății.

„Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Cancer pancreatic: simptomul DUREROS care indică o...

Potrivit instituției, producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

„În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ”, mai arată Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private