Sari la conținut

Anunț privind paturile ATI, Andrei Baciu, secretar de stat din Minsterul Sanătății

S-a stins din viață

Anunț privind paturile ATI făcut de către Andrei Baciu, secretar de stat din Minsterul Sanătății. De câteva luni Romania se confruntă cu o lipsă acută de paturi disponibile la ATI. Recentul scandal de la Spitalul Foișor fiind generat de dorința de a rezolva această problemă. Fostul ministru al Sănătății nu a reușit rezolvarea problemei.

 

Andrei Baciu, a anunţat că au fost identificate paturi suplimentare la ATI

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că au fost identificate şi operaţionalizate până astăzi 12 paturi suplimentare la ATI. El a spus că soluţiile au fost găsite după întâlnirile avute cu şefii DSP-urilor şi cu mangerii spitalelor, care tratează pacienţii bolnavi de COVID-19.

”Au fost identificate şi operaţionalizate până astăzi 12 paturi suplimentare de ATI, nouă la Constanța, unul în Bolintin Vale și două în București, alte patru paturi de terapie intermediară vor primi aviz în cursul zilei de astăzi, la Spitalul Cantacuzino, iar pentru perioada următoare au fost identificate la fel 73 de paturi de ATI, care pot fi operaționalizate și vor fi operaționalizate, împreună cu alte 14 paturi de terapie intermediară, cum spun, pentru perioada următoare, pe de o parte. Pe de altă parte, spre exemplu, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” vor suplimenta numărul de paturi de la ATI cu 20, la fel au pregătit un centru de evaluare a pacienților, tocmai pentru a degreva activitățile din UPU, tocmai pentru a putea sprijini și mai departe toți pacienții care se prezintă. A fost nevoie și de doi medici radiologi, care să vină în sprijinul punerii diagnosticului. Aceștia au fost transferați de la Spitalul Colentina. La Spitalul Bagdasar Arseni va fi operaționalizată cam în două săptămâni o UPU foarte modernă, care a fost construită cu sprijinul autorităților locale. Vorbim de 27 de paturi de primiri urgențe, care la fel vor degreva sarcina de pe UPU de la Bagdasar Arseni.” adeclarat Andrei Baciu, actualul ”adjunct” al minstrului interimar de la sănătate, premierul Florin Cîțu.
Realizator:

Andrei Baciu a mai spus că săptămâna viitoare vor sosi în România alte 14 mii de fiole dintr-un medicament necesar tratării pacienților cu COVID-19.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel