duminică, septembrie 26, 2021

Imunizarea contra gripei care ar fi trebuit să înceapă de la jumătatea acestei luni este departe de finalizare. Cu toate că Ministerul Sănătății ar fi trebuit să cumpere 1 milion de doze de vaccin, în depozite sunt doar 200.000.
Mai exact, din cantitatea de 600.000 de doze de vaccin antigripal, pe care Ministerul Sănătăţii le-a achiziţionat pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală, doar primele 200.000 de doze se află în depozitul CN Unifarm S.A. În cursul zilei de mâine, urmează a fi distribuite în teritoriu către direcţiile de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie, anunță MS.
Restul de 400.000 de doze urmează a intra în depozitul Unifarm în cursul acestei săptămâni, urmând ca în perioada următoare, în funcţie de necesităţile de campanie antigripală şi a recomandărilor venite din partea specialiştilor INSP cu privire la activitatea virozelor respiratorii, se va planifica distribuţia dozelor în teritoriu.

De asemenea, în prezent, la Institutul Cantacuzino s-au înfiolat deja 212.000 de doze de vaccin antigripal autohton, urmând ca restul dozelor angajate de Institutul Cantacuzino să fie finalizate în cursul lunii decembrie, conform HG 320-2013.

Conform analizelor efectuate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Național de Sănătate Publică și ale Centrului Național de Gripă din INCDMI Cantacuzino, până în prezent, campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspandire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale.

Ultimele stiri