duminică, iunie 26, 2022

Anunțul făcut de CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. Acesta a anunțat că este încrezător în privința obținerii autorizație de punere pe piață, din partea FDA, pentru pilula orală Paxlovid, în cel mai scurt timp

Pfizer va transmite în zilele următoare către FDA date complete despre pilula sa anti-Covid, a anunțat CEO-ul companiei, Albert Bourla. El este convins că rezultatele complete ale studiilor clinice vor arăta că pilula orală Paxlovid reduce spitalizarea și decesul cu 89%, așa cum au arătat datele intermediare în noiembrie.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Anunțul momentului despre antiviralul dezvoltat de Pfizer

Paxlovid este administrat în combinație cu un medicament popular pentru HIV, Ritonavir, conform informațiilor transmise de CNBC.

Pilula va fi disponibilă publicului la scurt timp după ce va fi aprobată de FDA, a spus Bourla.

„Am livrat deja produse în SUA, așa că produsul va fi disponibil luna aceasta dacă este aprobat”, a spus CEO-ul pentru CNBC.

Președintele Joe Biden, în efortul de a opri pandemiea, a declarat că luna trecută SUA au cumpărat 10 milioane de pastile de Paxlovid și livrarea va începe la sfârșitul anului.

„Vom avea setul complet de date în câteva zile”, a spus Bourla pentru CNBC.

Acesta a spus că imediat ce vor avea setul complet de documente, câteva date urmând să fie completate în câteva zile, le vor depune la FDA.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

„Și le vom depune. Știu că datele pe care le vom trimite vor arăta în general ceea ce am văzut în prima parte a studiului”, a declarat Bourla.

Vestea bună este că varianta Omicron nu va afecta eficacitatea pilulei

Bourla afirma anterior că nu se așteaptă ca varianta Omicron să afecteze eficacitatea pilulei, deoarece funcționează diferit de vaccinuri. Paxlovid luptă împotriva virusului prin inhibarea unei enzime de care are nevoie pentru a se replica, în timp ce vaccinurile vizează proteina Spike pe care virusul o folosește pentru a invada celulele umane.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private