joi, iunie 30, 2022

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat miercuri că oamenii ar putea avea nevoie de o a patra vaccinare cu vaccinul Covid-19 mai devreme decât se aștepta, după ce cercetările preliminare arată că noua variantă de omicron poate submina anticorpii de protecție generați de vaccinul dezvoltat de companie cu BioNTech.

Pfizer și BioNTech au publicat rezultatele unui studiu inițial de laborator, miercuri dimineață, care a arătat că o a treia injecție este eficientă în combaterea variantei omicron, în timp ce seria inițială de vaccinare cu două doze a scăzut semnificativ în capacitatea sa de a proteja împotriva noii tulpini. Cu toate acestea, seria cu două doze oferă în continuare protecție împotriva îmbolnăvirii severe de la omicron, au spus companiile, potrivit CNBC.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns al expunerii la soare. În 10 minu...

Bourla a remarcat că un studiu preliminar al companiei s-a bazat pe o copie sintetică, creată de laborator, a variantei și sunt necesare mai multe date din testele împotriva virusului real. Aceste rezultate din lumea reală vor fi mai precise și sunt așteptate în următoarele două săptămâni, a spus CEO-ul Pfizer.

„Când vom vedea date din lumea reală, vom determina dacă omicronul este bine acoperit de a treia doză și pentru cât timp. Și al doilea punct, cred că vom avea nevoie de o a patra doză”, a spus Bourla pentru „Squawk Box” de la CNBC.

Bourla a proiectat anterior că va fi necesară o a patra doză la 12 luni după a treia doză. „Cu omicron trebuie să așteptăm și să vedem pentru că avem foarte puține informații.”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...

CEO-ul Pfizer a spus că ceea ce este cel mai important în acest moment este să se vaccineze lumea cu a treia doză pentru iarnă. Oficialii de sănătate publică sunt îngrijorați de o creștere a infecțiilor cu Covid, deoarece oamenii se adună mai mulți în interior pentru a scăpa de frig.

„Cred că o a treia doză va oferi o protecție foarte bună”, a spus Bourla. El a mai spus că tratamente precum pilula antivială orală a lui Pfizer, Paxlovid, va ajuta la prevenirea spitalizărilor și la controlul Covid-ului în timpul iernii.

Te-ar mai interesa: Nu scoate aceste alimente din dietă! Avertisment d...

Pfizer și-a depus luna trecută cererea la Food and Drug Administration pentru autorizarea de urgență a pilulei. Bourla a declarat miercuri pentru CNBC că Pfizer va avea rezultatele complete din studiile clinice în câteva zile și se așteaptă ca pilula să demonstreze o reducere cu 89% a spitalizării și a decesului, așa cum a făcut-o în datele intermediare luna trecută.

CEO-ul Pfizer a spus că compania a livrat deja pastile în SUA și că poate începe să lanseze produsul în această lună dacă FDA îl aprobă pentru utilizare de urgență. Președintele Joe Biden a declarat luna trecută că SUA au cumpărat 10 milioane de pastile, livrarea fiind programată să înceapă până la sfârșitul anului.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

Bourla a spus că este încrezător că pilula Pfizer va rămâne eficientă împotriva omicronilor, deoarece vizează o altă parte a virusului, o enzimă folosită pentru replicare, care nu este la fel de susceptibilă la mutații. Vaccinurile vizează proteina de vârf pe care virusul o folosește pentru a invada celulele umane. Proteina cu vârf a suferit mutații repetate pe parcursul pandemiei.

Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...

Pfizer și BioNTech pot dezvolta un vaccin care vizează în mod specific omicron până în martie 2022, dacă acest lucru se dovedește necesar, a spus Bourla. El a spus că anticipează să apară noi variante în viitor, iar compania monitorizează pentru a vedea dacă sunt necesare ajustări ale vaccinurilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private