marți, iunie 28, 2022

Anunțul momentului vine de la OMS. Când va avea loc sfârșitul pandemiei de coronavirus! Directorul OMS pentru Europa a transmis o informație îmbucurătoare.

Potrivit OMS, pandemia s-ar putea termina în regiune după trecerea valului Omicron.

Pandemia de COVID-19 a intrat într-o nouă fază cu varianta Omicron, care ar putea infecta 60% dintre oamenii din Europa până în martie și i-ar putea pune capăt, spune directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

„Este plauzibil ca regiunea să se îndrepte către un fel de final de pandemie”, a declarat acesta, citat de France24.

Odată ce numărul de infectări cu Omicron va începe să scadă, „va exista, pentru câteva săptămâni şi luni, o imunitate globală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii au imunitate din cauza infecţiei”.

„Anticipăm că va exista o perioadă de linişte înainte ca virusul să revină spre sfârşitul anului, dar nu neapărat aşa cum a fost până acum”, a mai spus Kluge.


Anunțul momentului vine de la OMS. Când va avea loc sfârșitul pandemiei de coronavirus

„Acest virus ne-a surprins de mai multe ori, aşa că trebuie să fim foarte atenţi”, a subliniat Kluge.

Te-ar mai interesa: Alungă senzația de foame cu aceste alimente...

Varianta Omicron, despre care studiile au arătat că duce în general la o infecție mai puțin severă decât varianta Delta, cel puțin în rândul persoanelor vaccinate, a suscitat speranțe mult așteptate că COVID-19 începe să treacă de la o pandemie la o boală endemică mai gestionabilă, cum ar fi gripa sezoniera.

„Se vorbește mult despre endemism, dar endemic înseamnă… că este posibil să prezicem ce se va întâmpla. Acest virus ne-a surprins de mai multe ori, așa că trebuie să fim foarte atenți”, a spus Kluge.

Te-ar mai interesa: Lună nouă în Rac. Astrolog: E bine să cereți de la...

În regiunea OMS Europa, care este alcătuită din 53 de țări, inclusiv mai multe din Asia Centrală, Omicron a reprezentat 15% din cazurile noi începând cu 18 ianuarie, față de 6,3% cu o săptămână mai devreme, a spus organismul sanitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private