marți, ianuarie 31, 2023

Anunțul momentului vine din Germania. Un număr de state germane urmează să elimine măștile obligatorii din transportul public la începutul lunii februarie, în timp ce ministrul Sănătății a indicat că purtarea obligatorie a măștilor din trenurile de lungă distanță s-ar putea termina mai devreme decât se aștepta.

Germania ar putea renunța la obligativitatea purtării măștilor de protecție în transportul în comun și în unitățile sanitare.

Te-ar mai interesa: Privitul la lumânare timp de 10 minute te scapă de...

Ministrul sănătății crede însă că, deocamdată, o astfel de măsură ar fi prematură, date fiind aglomerația din spitale și virozele care afectează personalul.

Anunțul lui Karl Lauterbach apare pe fundalul presiunilor exercitate în ultima vreme de partenerii de guvernare liberali.

Ei îi cer politicianului social-democrat eliminarea grabnică a măștii obligatorii în transportul în comun pe distanțe lungi, de pildă în trenurile Intercity, pentru care este responsabil guvernul federal.

În acest domeniu, în conformitate cu actuala lege de prevenire a infecțiilor, măștile FFP2 sunt încă obligatorii până la 7 aprilie.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 ianuarie 2023. Astrolog: Trebuie să al...

Guvernul de la Berlin ar putea anula regula printr-un simplu decret. Faza instrumentelor de stat și a restricțiilor trebuie să ia sfârșit – a declarat secretarul general al liberal-democraților germani, Bijan Djir-Sarai.

El i-a cerut ministrului federal al sănătății să permită intrarea „într-o etapă de recomandări și responsabilitate personală”, scrie RRA.

Landurile federale sunt libere să decidă cu privire la obligativitatea purtării măștilor în transportul local. De altfel, multe dintre regiuni au și renunțat la mască.

Te-ar mai interesa: Secretele naturii! Ceaiurile minune care curăță fi...

Potrivit experților de la Institutul „Robert Koch”, în ultimele două săptămâni ale anului trecut, prevalența bolilor respiratorii acute în Germania a scăzut, însă virusurile gripale continuă să provoace majoritatea bolilor respiratorii acute.

În Germania, de această dată, valul de gripă a început mai devreme, adică înainte de 30 octombrie, mai scrie institutul. În cele două ierni anterioare, gripa a fost suprimată în mare parte de restricții și măsurile de igienă. Prin urmare, numărul oamenilor vulnerabili la gripă ar putea fi mult mai mare.

Te-ar mai interesa: Totul despre una dintre cele mai mortale forme de ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private