Sari la conținut

Anunțul oficial de ultim moment al Simonei Bucura – Oprescu: aceștia sunt cei mai avantajați pensionari, după 1 septembrie.

Simona Bucura-Oprecu
Sursă foto: Romania Tv
Ministrul Muncii, despre noua lege a pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a elucidat care pensionari vor beneficia cel mai mult după 1 septembrie 2024. Bucura-Oprescu a oferit clarificări cu privire la momentul optim pentru pensionare și a răspuns la întrebarea: când este momentul preferabil pentru a ieși la pensie, înainte sau după 1 septembrie 2024?

„Vor fi pensionari care, după 1 septembrie, vor avea categoric avantaje. Și mă refer aici la reducerile legate de faptul că poți ieși și cu pensia anticipată, fără nicio penalizare, dacă ai 40 de ani. Da, alea sunt alte categorii de pensii.

Mă refer și la pensia pentru limită de vârstă. La faptul că ai o reducere, dar nu pentru faptul că ai copii în cazul femeilor. Mai sunt și alte aspecte. Mă refer la aspectele legate de faptul că un concediu de creștere copil este stagiu contributiv”, a spus ministrul Muncii la Realitatea PLUS.

Concediile considerate contribuţii la stabilirea pensiei

pensie
Sursă foto: Playtech

Ministrul Muncii şi Solidarității Sociale, a vorbit la Antena 3 CNN despre concediile care sunt considerate vechime pentru stabilirea pensiei. Sunt avantaje pentru femei, a arătat ministrul.

Acesta a arătat care sunt avantajele pentru femei în noua lege a pensiilor.

Noua legea a pensiilor. Avantajele pentru femei:

  • Egalizare treptată a vârstei de pensionare până în 2035
  • Vârsta de pensionare se reduce cu 6 luni pentru fiecare copil (până la cel mult 3 ani şi 6 luni)
  • Concediul pentru creşterea copilului este considerat perioadă contributivă.

„Subliniez o noutate a noii legi. Este considerată perioadă contributivă și concediul de creștere copil, fie că este concediu maternal, fie că este concediu paternal.

Adică o mamă care a stat în concediu de creștere copil pentru doi copii, 4 ani, va avea o creștere a stagiului de cotizare cu patru ani”, a explicat ministrul.

Astăzi, vârsta de pensionare pentru femei este 62 de ani și două luni, din iulie va fi 62 de ani și trei luni.

Până în 2030, aceasta trebuie să crească la 63 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel