Sari la conținut

Anunțul OMS despre vaccinurile anti-covid, așteptat de toată lumea : „Nu există risc zero”

Anunțul OMS despre vaccinurile anti-covid, așteptat de toată lumea : „Nu există risc zero”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat în cursul zilei de joi, 20 mai, că toate vaccinurile anti-covid disponibile și aprobate sunt eficace împotriva „tuturor variantelor virusului”.

Vaccinurile disponibile și aprobate sunt eficace împotriva „tuturor variantelor virusului”

Cu toate acestea, Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, a avertizat că, în contextul în care există incertitudini legate de o nouă variantă virală îngrijorătoare, detectată mai întâi în India şi identificată apoi în jumătate dintre cele aproximativ 50 de ţări din acea regiune a lumii, călătoriile internaţionale ar trebui să fie în continuare evitate.

„Deși în Europa situația sanitară se îmbunătățește, călătoriile internaţionale ar trebui să fie în continuare evitate în faţa unei ameninţări persistente şi a unor noi incertitudini”, a declarat Kluke, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Este o ameninţare incertă. Pandemia nu s-a încheiat”, a subliniat și Catherine Smallwood, coordonatoarea departamentului pentru situaţii de urgenţă din OMS Europa.

Anunțul OMS așteptat de toată lumea

Potrivit datelor OMS, la nivelul regiunii care acoperă o parte din Asia Centrală, numărul cazurilor noi a scăzut cu 60% într-o lună, coborând de la 1,7 milioane la jumătatea lunii aprilie până la 685.000 săptămâna trecută.

„Mergem în direcţia bună, dar trebuie să rămânem vigilenţi (…) Creşterea mobilităţii, a interacţiunilor fizice şi a adunărilor de persoane poate să determine o sporire a transmiterii virusului în Europa”, a spus directorul regional al OMS, subliniind că deplasările şi călătoriile esenţiale au fost menţinute.

OMS este de părere că relaxarea măsurilor sociale ar trebui să fie consolidată printr-o creştere a eforturilor privind depistarea, monitorizarea şi secvenţierea virusului, precum şi prin accelerarea campaniilor de vaccinare.

„Nu există risc zero. Vaccinurile reprezintă probabil lumina de la capătul tunelului, dar nu putem să ne lăsăm orbiţi de acea lumină”, a mai spus Hans Kluge.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: