duminică, august 14, 2022

Șeful OMS acuză „naționalismul vaccinal” al statelor dezvoltate și vorbește de o „catastrofă morală”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat în cursul zilei de vineri, 14 mai, că lumea asistă acum la o „catastrofă morală”, pe măsură ce copiii și adolescenții sunt vaccinați în unele țări bogate, în timp ce lucrătorii din domeniul sănătății din țările sărace nu au vaccinuri anti-covid.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

„Într-o mână de țări bogate care au cumpărat majoritatea ofertei de vaccin, grupurile cu risc mai scăzut sunt acum vaccinate. Îi îndemn să reconsidere și, în schimb, să doneze vaccinuri către COVAX„, a declarat șeful OMS.

COVAX este mecanismul internațional gestionat de OMS prin care sunt achiziționate vaccinuri pentru statele mai puțin dezvoltate, care nu își permit să negocieze în condiții favorabile direct cu producătorii de vaccinuri.

OMS a făcut de mai multe ori în ultimul an apeluri pentru renunțarea la „naționalismul vaccinal” al statelor dezvoltate, manifestat prin semnarea de contracte cu producătorii de vaccinuri pentru aprovizionare prioritară, care are ca efect indirect o penurie de doze pentru statele mai puțin dezvoltate.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Șeful OMS cere statelor dezvoltate să renunțe la vaccinarea anti-covid a copiilor și să doneze dozele de vaccin țărilor sărace

Arătând faptul că doar 0,3 la sută din vaccinuri merg în țări cu venituri mici, Tedros a spus că oferta în țările cu venituri mici și medii nu a fost nici măcar suficientă pentru imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătății, spitalele fiind inundate de cazuri.

Potrivit politico.eu, SUA și Canada au autorizat ambele vaccinul BioNTech/Pfizer pentru copiii de până la 12 ani. Cu toate acestea, joi, Kate O’Brien, directorul departamentului de imunizare, vaccinuri și produse biologice al OMS, a spus că doar pentru că este autorizat un vaccin pentru copii, nu înseamnă că țările ar trebui să le acorde prioritate.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Vaccinurile sunt disponibile pentru adolescenții în vârstă de peste 16 ani și în SUA. Copiii și adolescenții cei cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pot să fie vaccinați în unele state. O situație similară a avut loc în provinciile și teritoriile Canadei, programările de vaccinare începând să fie rezervate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private