Sari la conținut

Anunțul zilei pentru toți ucrainenii: Face parte din război

SUA, România sau Marea Britanie nu pot sta cu mâinile în sân. Ei trimit ajutoare către Ucraina. De această dată, Marea Britanie a trimis un al optulea avion cu medicamente şi echipamente medicale către Ucraina.

Ministrul sănătății, Sajid Javid, a anunțat că Marea Britanie a trimis ajutoare în valoare de aproximativ 400 de milioane de lire.

„În privinţa ajutorului umanitar, până acum Marea Britanie a trimis ajutoare în valoare de aproximativ 400 de milioane de lire. De la departamentul pe care îl conduc trimitem avioane cu medicamente și echipamente medicale, inclusiv bandaje speciale pentru răni de război”, a declarat Ministrul sănătății, Sajid Javid.

Premierul britanic, Boris Johnson, are convorbiri aproape zilnce cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ultima a avut loc aseară. Sprijinul oferit Ucrainei de Guvernul de la Londra este considerabil, în plan militar și medical, potrivit RRA.

Este a 14 zi de război în Ucraina, iar violențele sunt departe de a se opri. Au loc în continuare explozii puternice. Oamenii au nevoie de urgentă de ajutoare.

În această dimineață a plecat din Marea Britanie un al optulea avion plin cu medicamente și echipamente medicale pentru Ucraina. Guvernul de la Londra a trimis un avion special și în Polonia, la cererea autorităților, pentru a aduce în Marea Britanie 21 de copii ucraineni refugiați care suferă de cancer și au nevoie de tratament urgent. Ei au ajuns deja în Marea Britanie și au fost preluați de sistemul public de sănătate. Guvernul de la Londra a acordat în regim de urgență copiiilor bolnavi și familiilor lor vize de șase luni, însă ministrul sănătății a declarat că acestea vor fi prelungite cu cel puțin trei ani

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel