Sari la conținut

Apa care duce la apariția cancerului. MARE ATENȚIE la lichidele pe care le consumați zilnic

deshidratarea cronică
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Majoritatea oamenilor sunt norocoși să poată deschide un robinet și să obțină apă ori de câte ori au nevoie. Și, în cele mai multe cazuri, apa pe care o primim de la utilitățile locale este limpede, curată și sigură pentru a o bea, a face baie și a găti.

Însă un studiu recent realizat de organizația non-profit Environmental Working Group (EWG) afirmă că milioane de americani beau apă care conține substanțe cancerigene și că această contaminare ar putea fi responsabilă pentru mai mult de 100.000 de cazuri de cancer.

În unele cazuri, spune studiul, nivelurile de contaminanți sunt considerate acceptabile de către standardele guvernamentale.

„Marea majoritate a sistemelor comunitare de apă respectă standardele legale”, afirmă într-un comunicat Olga Naidenko, Ph.D., vicepreședinte al EWG pentru investigații științifice.

„Cu toate acestea, cele mai recente cercetări arată că contaminanții prezenți în apă la acele concentrații… pot dăuna în continuare sănătății umane.”

Medic urolog: Fiți atenți la aceste calități ale apei

Medicul urolog Gheorghe Niţă a vorbit la Antena 3, despre care este cea mai bună apă de băut, dar şi despre apa care poate duce, în timp, la cancer.

„Cred că ar trebui precizat de la început că este indicat a se consuma apa care este îmbuteliată. Este un lucru foarte periculos să consumăm din ape care nu sunt controlate. Nu știm dacă sunt microbiologic pure sau nu, nu știm ce compoziție au, nu știm dacă nu cumva sunt infestate și dacă nu cumva noi credem că sunt.

Calităţile apei pe care o consumăm

  • fără contaminaţi
  • PH-ul apei pure este 7
  • bogată în minerale
  • gust bun

Este sănătos să bem 2 litri de apă pe zi, de exemplu. Problemele cele mai importante ale aparatului urinar legate de apă pot fi pietrele sau litiaza. O apă de o calitate proastă și plină de chimicale este o apă care poate determina sau favoriza inclusiv apariția cancerelor.

O apă slab calitativă duce la apariția cancerului

vezica urinara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sunt pacienţi care vin cu cancer la vezica urinară și care n-au altă explicație decât faptul că probabil niște ani au băut apă cu un conținut foarte mare de nitriți și care poate duce în timp la apariția acestor boli foarte grave.

Ideal ar fi ca apa care să fie îmbuteliată într-un recipient care este inert și mă refer aici la sticlă, ar fi ideal și ar fi recomandat să putem bea astfel de apă.

Plasticul, într-adevăr, nu este inert, din păcate, de multe ori nu este depozitat în condiții ideale și atunci când este expus la temperaturi mari.

Consumul de apă sigur poate fi făcut sau recomandat în funcție de greutate, dar şi în funcţie de mediul în care stai. Dacă stai într-un mediu cu temperaturi extreme, transpiri mult dacă faci sport. Evident, această cantitate de apă trebuie crescută.”, a mai spus medicul.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel