Sari la conținut

Apă cu lămâie pe stomacul gol: 6 beneficii pentru sănătate

Lămâia este unul dintre cele mai dorite citrice din medicina naturistă datorită beneficiilor pe care le oferă organismului.

De asemenea, se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina C și compuși din grupa B, precum și de minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și fibre.

Potrivit Tua Saude, acest aliment oferă efecte diuretice, ajută la purificarea sângelui, ajută la reglarea tensiunii arteriale, este bogat în antioxidanți și ajută, printre altele, la ameliorarea problemelor respiratorii.

Pe lângă fructe, coaja și frunzele conțin uleiuri esențiale care pot fi folosite în diferite scopuri. Desi nu este un produs minune, poate fi consumat impreuna cu o alimentatie sanatoasa si o buna activitate fizica pentru a controla unele probleme de sanatate.

Între timp, Organizația Panamericană a Sănătății (PAHO) detaliază că utilizarea sucului de lămâie sau a apei a fost legată de controlul hipertensiunii, principalul factor de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Acest lucru se datorează faptului că ajută la eliminarea rigidității arterelor. Pe de altă parte, acest fruct este și un antioxidant puternic, care are proprietăți de curățare care împiedică rigidizarea vaselor de sânge, ceea ce ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale.

Totuși, acesta nu este singurul beneficiu oferit de consumul moderat de apă cu lămâie; Revista Muy Interesante evidențiază șase beneficii pentru sănătate ale acestei băuturi puternice dimineața.

Ajută digestia

Consumul de suc de lămâie la prima oră dimineața ajută la slăbirea și eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

De asemenea, această băutură ajută la o mișcare mai bună a intestinului dimineața, în timp ce colonul este hidratat și este stimulată producția de bilă. Apa cu lămâie este ideală pentru tratarea arsurilor la stomac, indigestiei sau a problemelor de balonare.

imunitate de fier

Întărește sistemul imunitar

Apa cu lămâie este bogată în vitamina C, un nutrient care ajută la combaterea debutului sezonier al răcelilor și gripei.

De asemenea, acest fruct ajută organismul să absoarbă mai mult fier din diferitele alimente pe care le consumăm.

piele uscată
Pielea uscată, semn de deshidratare.
Sursa foto: McCutcheon on Unsplash

Hidratarea

Când corpul devine deshidratat, apar de obicei simptome precum febră și durere. În mod normal, majoritatea oamenilor ajung în această stare pentru că nu consumă suficientă apă, de aceea este important să ne hidratăm corect organismul cu băuturi precum apa cu lămâie.

Întinereste pielea

Radicalii liberi sunt cea mai frecventă cauză a ridurilor și a îmbătrânirii pielii. Deoarece conțin antioxidanți, lămâile opresc daunele cauzate de acești radicali în organism. Pe de altă parte, conținutul său ridicat de vitamina C ajută la menținerea elasticității pielii și previne formarea ridurilor și a petelor.

Crăciun

Purificarea organismului

Apa cu lamaie elimina ca toxinele care se acumuleaza in organism. Acestea pot provoca leziuni celulelor, țesuturilor și altor organe din organism. Prin urmare, specialiștii în sănătate recomandă consumul de suc de lămâie pentru a menține un tract urinar fără toxine, în timp ce modificarea nivelului pH-ului va opri creșterea bacteriilor.

simptomele acumularii de toxine

Eliminați respirația urât mirositoare

Mai exact, acidul citric poate eroda smalțul dinților, dar consumul de apă cu lămâie nu are același efect. De fapt, această băutură ajută la combaterea bacteriilor din gură care provoacă respirația urât mirositoare sau halitoză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel