Sari la conținut

Apa păstrată în vase de lut: 8 beneficii uimitoare pentru sănătate

Consumul de apă din vase de lut oferă o multitudine de beneficii de care oamenii nu sunt conștienți. Depozitarea apei într-o oală de lut ajuta la răcirea naturală a apei.

Vasul de lut are pori mici la suprafață, iar apa se evaporă rapid prin acești pori. Procesul de evaporare asigură pierderea căldurii apei din interiorul vasului, ceea ce scade temperatura apei.

Cum păstrați apa din oală rece

Apa păstrată într-un vas de pământ se infiltrează în porii mici ai vasului și se evaporă de pe suprafața vasului. Căldura astfel pentru evaporare este preluată din apa din interiorul vasului, răcind apa stocată în interior.

Acesta este motivul pentru care în zilele toride de vară apa rămâne rece în oală de pământ. Așezați vasul pe o masă solidă lângă fereastră. Briza va ajuta la menținerea apei rece. În lunile fierbinți, puteți să poată să înfășurați sau cârpă umedă curată în jurul oalei de pământ pentru o răcire mai rapidă. 

Această practică veche nu este doar o alternativă tradițională la sticlă sau alte recipiente, ci și o alegere sănătoasă și terapeutică de adoptat.

Apa păstrată în vase de lut: 8 beneficii uimitoare pentru sănătate

Să încercăm să înțelegem de ce păstrarea apei de băut în vase de pământ este bună pentru sănătatea ta.

1. Putere alcalină: Cea mai mare parte a ceea ce mâncăm devine acid în organism și creează toxine. Argila este alcalină în natură, care interacționează cu alimentele acide și oferă un echilibru adecvat al pH-ului și ține la distanță aciditatea și problemele legate de stomac.

2. Stimulează metabolismul: Apa depozitată într-un vas de lut este lipsită de orice fel de substanțe chimice, astfel încâtconsumul de apă de lut zilnic poate stimula metabolismul și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea digestiei datorită prezenței mineralelor în apă.

3. Previne insolația: Insolația este o problemă comună în lunile arzătoare de vară. Consumul de apă din vas de lut ajută la combaterea insolației, deoarece lutul menține mineralele bogate și nutrienții intacte în apă și ajută la rehidratarea rapidă.

4. Blândă cu gâtul: Consumul de apă rece din frigider poate provoca mâncărime și durere în gât. Cu toate acestea, deoarece apa din oală de lut are o temperatură ideală, este blândă pentru gât și nu agravează bătrânețea sau tusea.

5. Purificator natural: Vasele de lut nu sunt utile doar pentru a răci apa, ci și pentru a o purifica în mod natural. Micro-textura poroasă blochează contaminanții din apă și o face relativ sigură de băut.

6. Ajută digestia: Consumul zilnic de apă de lut poate crește metabolismul, deoarece nu conține substanțe chimice de niciun fel. Mineralele din apă pot ajuta, de asemenea, digestia.

7. Sigur de băut: Oalele de lut pot fi folosite pentru a curăța organic apa și a o răci. Apa este destul de sigură de băut datorită microtexturii poroase a apei, care prinde poluanții.

8. Vindecător natural: Argila folosită la realizarea unor astfel de oale este plină de minerale și energie electromagnetică care reenergizează organismul și compensează pierderea de putere cauzată de soarele arzător.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel