vineri, iunie 5, 2020

Atenţie de unde cumpăraţi carne de porc, spun autorităţile înainte de sărbători, iar celor care cresc animale le reamintesc că legea îi pedepseşte dacă vând carne infestată.

Proprietarul porcilor crescuți în gospodăria proprie trebuie să anunțe medicul veterinar dacă animalele au semne de boală, dar și în cazul în care după tăiere constată modificări ale organelor interne.

Citește și:

Iată ce a spus directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj, Costică Retea, potrivit Radio România Actualități: ”Dacă după sacrificare se constată o splină mărită sau hemoragie la nivelul rinichiului, recoltează probele necesare și le prezintă medicului veterinar, care acesta ia decizia dacă trimite probele sau nu la laborator pentru diagnostic.”

Citește și:

Pentru evitarea infestării cu trichinela spiralis, specialiștii precizează că examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificați în gospodăria proprie este obligatorie, atenționând asupra modului în care acest parazit se transmite la om.

Costică Retea atenționează: ”În special prin consumul cărnii de porc, prin consumul cărnii insuficient tratată termic, prin pastramă, cârnați, deci toate produsele care sunt netratate termic, pot transmite această boală!”.

Citește și:

Autoritățile recomandă populației să cumpere carne de porc, produse sau preparate obținute din aceasta numai din locuri sau spații autorizate și supravegheate sanitar veterinar.

Parteneri