miercuri, martie 22, 2023

Pe profesorul Teofil Lung îl cunosc zeci de mii de oameni din ţară şi din străinătate. În cei peste 35 de ani de carieră în chirurgie, a salvat mii de vieţi. De câţiva ani buni operează aproape numai cancere din zona capului şi gâtului şi multe cazuri ajung la el în stadii avansate.

Profesorul Lung are o precizie micronică în mâini ceea ce face să treacă cu bisturiul peste arterele din zona gâtului fără să provoace o leziune. Orice greşeală ar fi fatală pentru pacient.

Te-ar mai interesa: Medic: Senzația care ar putea fi ‘primulR...

“Trebuie să ai o precizie micronică în mâini. Mai mult de 90% din operaţii eu le fac doar din bisturiu. Consum foarte multe lame de bisturiu şi merg cu bisturuiul aşa ca şi cu o suveică pe vasele mari. Cei care văd pentru prima dată asta au o strângere de inimă şi spun: « Ce face profesorul? Acum, gata o să rămână omul fără carotidă »”, afirmă specialistul clujean în cadrul unui interviu pentru Monitorul de Cluj.

Medicul Teofil Lung: Scopul medicinei este să încerce să prelungească măcar cu o zi viaţa aproapelui

Teofil Lung “Eu văd medicina altfel. Obligaţia mea e să prelungesc viaţa tuturor celor care vin spre mine, cât pot. Sigur există deasupra Dumnezeu. Scopul medicinei este să încerce să prelungească măcar cu o zi viaţa aproapelui, dacă se poate cu mai mult e şi mai bine…Inteligenţa trebuie să fie dublată de caracter şi de morală. Dacă nu este aşa, se fac lucruri ce nu sînt onorabile pentru un medic“

Te-ar mai interesa: STUDIU. Încă un risc în plus pentru copiii care nu...

„Eu am avut dorința întotdeauna să fac două lucruri cu pacientul care a venit la mine, de când m-am făcut doctor: să-l scap de durere și să încerc să îi prelungesc zilele”, spune prof. dr. Teofil Lung, șeful secţiei de Chirurgie Maxilo-Facială din Cluj-Napoca.

„Doresc numai să fiu de folos dacă Dumnezeu mi-a dat această posibilitate să pot să fac lucruri mai aparte, adică să pot să îl ajut pe ăla pe care îl văd că este descumpănit și nu îi mai dă nimeni nicio șansă”, adaugă prof. dr. Teofil Lung.

Te-ar mai interesa: Care este legătura dintre inimă și plămâni? Medic ...


Chimioterapia şi radioterapia nu vindecă

Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj face apel către doctori să nu mai prescrie chimioterapie în cazurile de cancer la cap sau la gât, pentru că nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt “catastrofale”, el spunând că sunt sute de astfel de cazuri.

Teofil Lung, fost şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, a declarat, că la această unitate medicală ajung foarte mulţi pacienţi cu cancer la cap sau la gât care au urmat chimio şi cobaltoterapie şi la care tumorile canceroase s-au extins.

Te-ar mai interesa: Formula de calcul care ne ajută să aflăm dacă sunt...

“Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante“, a declarat Lung într-un interviu pentru MediaFax.

Te-ar mai interesa: 7 modalități simple prin care vă puteți desfunda a...

El a spus că sunt “pacienţi iradiaţi cu aparatură ultramodernă, care au ajuns la clinică având tumora în extensie“.

“Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută. Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea“, a afirmat Lung.

Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui să lase pacientul “în forme depăşite de boală”, cu invazie oculară, nazală sau cerebrală a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, în faze incipiente.

“Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ţară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată şi ne pun în situaţia de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului“, susţine fostul şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug măduva hematoformatoare, iar organismul este pus în situaţia de a nu se mai putea apăra.

Teofil Lung a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câştigă “foarte mult”, fiind cele mai scumpe de pe piaţă, iar unii medici “din asta trăiesc”.

Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară

“Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul,sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient în vârstă de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie, a suferit cinci operaţii şi a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, sperând că se mai poate face ceva.

“A fost operat la Spitalul Colţea din Bucureşti de un profesor universitar care a intrat un pic şi a zis că mai mult nu poate şi l-a trimis la iradiere, la cobalto şi chimioterapie. Este o invazie formidabilă a tumorii care a trecut din partea stângă a feţei în partea dreaptă, a atins ochiul stâng, nasul şi maxilarele. A mai suferit alte patru operaţii şi a avut zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie. Şi a venit la noi să îl operăm. Putea fi rezolvat în prima fază, fără să îi scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului şi ajunge în creier. Noi va trebui să îi scoatem ochiul, să scoatem nasul şi maxilarul, va trebui transplant de faţă“, a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rândul său, că în urma şedinţelor de chimio şi cobaltoterapie tumora la sinusuri de care suferă s-a extins.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private