Sari la conținut

Aproape 3 milioane de copii reîncep școala și grădinița din 9 ianuarie. Ce măsuri se iau în plină stare de alertă epidemică de viroze respiratorii și gripă

Aproape 3 milioane de copii reîncep școala și grădinița din 9 ianuarie. Ce măsuri se iau în plină stare de alertă epidemică de viroze respiratorii și gripă. Care sunt obligațiilor unităților de învățământ.

Aproape 3 milioane de elevi și copii de grădiniță se întorc mâine la cursuri, după vacanța de sărbători și în plină stare de alertă epidemică de viroze respiratorii și gripă.

De altfel, autoritățile din educație și sănătate au emis măsuri și recomandări menite să prevină transmiterea virusurilor respiratorii și fac apel la părinți să nu își trimită copiii la școală, dacă aceștia prezintă simptome de boală.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă și alte infecții virale respiratorii, în toate școlile și grădinițele trebuie realizat triajul sanitar. În Sălaj, au fost luate deja măsuri inclusiv la sat, informează Radio România Actualități.

În școlile unde nu există cabinet medical sau personal medical autorizat, triajul va fi efectuat de persoane stabilite de conducerea unității de învățământ.

Prima triere trebuie să o facă părintele

Potrivit medicilor și profesorilor, părinții sunt primii care văd în ce stare se află copiii dimineața, iar cei care au febră, tușesc, acuză dureri în gât nu trebuie trimiși la școală.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean spune că prima triere o face și părintele.

„Deci haideți să responsabilizăm până la urmă și părinții. Nu sunt de vină decât alții. Prima triere. A doua triere s-a discutat cu directorii. Școala va face următoarea triere: în unitățile cu număr de elevi mai mare, există cadre medicale”, explică profesorul Vasile Bulgărean.

Totodată, autoritățile sanitare recomandă și utilizarea măștii de protecție de către cadrele didactice și eventual, de către elevi și studenți, mai ales în încăperile cu un număr mare de persoane, mai transmite Radio România Actualități.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: