Sari la conținut

Aproape 80% dintre oameni au deviație de sept. Care sunt modalitățile de tratament

În ultimii ani, rinoplastia, cunoscută ca și operația estetică de remodelare a nasului, a devenit una dintre cele mai solicitate operații estetice de către români. Motivele pentru care tot mai multe persoane apelează la această operație estetică sunt atât de ordin estetic, cât și funcțional. Dacă până de curând, rinoplastia era privită ca o metodă de corectare a nasului, prin această intervenție se poate trata și deviația de sept.

 „Rinoplastia, intervenția de remodelare a nasului, are reguli de care, ținând seamă, se obțin rezultatele dorite! Este adevărat că această intervenție a devenit din ce în ce mai căutată și în rândul românilor, chiar dacă până acum câțiva ani cele care intrau în cabinetul meu pentru o astfel de intervenție erau, fără îndoială, vedetele. Astăzi, primesc zilnic solicitări și întrebări de la persoane care își doresc să apeleze la rinoplastie fie din motive estetice, frecvent asociate deviației de sept, fie după alte intervenții de rinoplastie.” a explicat dr. chirurg estetician Călin Doboș.

70-80% din populația lumii se confruntă cu problema deviației de sept

Studiile realizate în acest sens, arată că 70-80% din populația lumii se confruntă cu problema deviației de sept. În cazul românilor, deviația de sept este adesea ignorată sau confuntată cu alte afecțiuni. Deoarece este o disfucție respiratorie ce nu este neapărat periculoasă, în timp ea poate genera o stare de disconfort în procesul de respirație.

Cu ajutorul medicinei estetice, deviația de sept precum și îmbunătățirea aspectului nasului se pot realiza prin intervenția de rinoplastie. Această intervenție se realizează prin operație închisă (descoperire parțială a nasului) sau prin operație deschisă (expunere extinsă a nasului).

Operația închisă constă în efectuarea unor incizii mici în interiorul nărilor, fără a lăsa cicatricii. Intervenția este recomandată atunci când trebuie plasate implanturi artificiale, os sau cartilaj pentru a asigura forma și susținerea nasului. Operația închisă se poate efectua în scopuri estetice (micșorarea dimensiunilor nasului etc); pentru a corecta problemele de respirație; pentru a corecta defecte congenitale.

Operația deschisă constă în efectuarea unor incizii mici în interiorul fiecărei nări, unite la mijlocul nasului, permițând ridicarea pielii de pe oasele și cartilajele nasului. În acest mod, se poate examina în detaliu structura nasului și se pot face modificări asupra formei și structurii.  Rinoplastia deschisă este recomandată persoanelor care nu sunt mulțumite de aspectul nasului: fie că vârful nasului trebuie remodelat, fie că este prea lung, căzut, bulbos, lat, de dimensiuni mari etc.

Costul unei rinoplastii variază în funcție de manopera necesară. Mai multe informații despre procedură și alte intervenții estetice se găsesc pe www.drdoboscalin.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel