vineri, iunie 18, 2021

Aproape 800 de medici, medici dentiști și farmaciști au obținut certificatele de specialist.

După promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătății, un număr de 765 de medici au obținut certificatele

de specialist. Este vorba de medici, medici dentiști și farmaciști au finalizat pregătirea în Rezidențiat.

Pentru aceștia, Ministerul Sănătății a emis deja certificatele de specialist, în urma aprobării ordinului de ministru, și le-a expediat, prin serviciul de Poștă militară către direcțiile de sănătate publică.

Aproape 800 de medici, medici dentiști și farmaciști au obținut certificatele de specialist

În acest context, certificatele de specialist pot fi ridicate începând de astăzi de la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București de către toți cei care au susținut examenul

în centrul din București. De săptămâna viitoare, o vor putea face și din direcțiile de sănătate publică aflate în teritoriu.

„În urma acestui examen, vom avea 248 noi specialiști în specialități ca boli infecțioase, anestezie –terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină, internă radiologie imagistică medicală, medicină de familie care vor crește capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19.

Dar sunt și specialiști în domenii de care este nevoie pentru acordarea asistenței medicale pacienților care nu sunt infectați cu noul coronavirus precum, pediatrie, oncologie medicală,

chirurgie medicală, diabet zaharat, neonatologie.

Mulțumesc universităților pentru sprijinul acordat în urgentarea procesului de emitere a certificatelor”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Reamintim că, Ministerul Sănătății a organizat în perioada septembrie-octombrie 2020 examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medici, medici dentiști și farmaciști.

Ultimele stiri

Parteneri