Sari la conținut

Arderea, principala problemă pentru cei care fac plajă și pentru fumători

plaja, mare, femeie care sta la soare
Femeie care sta la plaja la mare
Femeie care sta la plaja la mare

Arderea, principala problemă pentru cei care fac plajă și vor să fie în trend. Deși suntem conștienți de riscurile expunerii la soare, alegem să fim foarte bronzați pe timpul verii.

Vitamina D este produsă în piele după expunerea la soare. Expunerea responsabilă la soare poate ajuta în cazul unor afecțiuni ale pielii precum eczema, psoriazisul și acneea.

Medicii recomandă o expunere moderată la soare pentru a nu apărea arsurile solare.

Arderea, principala problemă pentru cei care vor să fie în trend

Înainte ca protecția solară să devină o necesitate în contextul temperaturilor tot mai ridicate și al fricii de radiații, pielea marmorată, de alabastru, era văzută ca o normă absolută de frumusețe și trebuia protejată cu orice preț.

Oamenii aplicau diverse plante și minerale pe piele, precum pudra de calcit și argila, pentru a reflecta razele UV. De altfel, aceste substanțe aveau să stea la baza cremelor solare moderne.

Abia în 1920, pielea bronzată a devenit un trend. Astfel, pentru a ajuta persoanele care fac plajă să evite arsurile solare, a fost creată prima cremă de protecție solară.

În 1974, un chimist austriac pe nume Franz Greiter a introdus termenul SPF sau „factor de protecție solară”, care există astăzi pe toate produsele de protecție solară. Termenul indică fracția de lumină UVB care ajunge la piele și o afectează în timp.

Sfaturi pentru un bronz sănătos

Mulți dintre noi adoră să stea cu orele la plajă, cu toate acestea este bine să fim conștienți că expunerea prelungită la soare poate fi dăunătoare. Dacă preferi să nu eviți cu totul soarele, există o serie de măsuri rezonabile, recomandate de specialiști, care reduc riscurile:

  • Aplică protecție solară în mod regulat
  • Poartă pălării și ochelari de soare
  • Bea multă apă

Logica de la plajă poate fi aplicată și când vorbim despre reducerea riscurilor fumatului.

Fumatul este un obicei nesănătos. Care este motivul?

Mulți cred, în mod greșit, că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, dar, deși creează dependență și nu este lipsită de riscuri, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului.

În fumul de țigară există peste 6000 de substanțe chimice, generate în urma arderii tutunului, dintre care aproximativ 100 au fost identificate de autoritățile de sănătate publică ca fiind dăunătoare sau potențial dăunătoare.

Arderea este, de fapt, problema, pentru că generează fum, care conține niveluri ridicate de substanțe chimice nocive. Cea mai bună alegere este să nu te apuci niciodată de fumat sau să renunți complet la tutun și nicotină.

Pentru fumătorii adulți care nu reușesc să se lase, alternativele fără fum, cum ar fi, produsele din tutun încălzit și produsele orale moderne, reprezintă o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

Aceste produse încălzesc tutunul în loc să-l ardă și nu degajă fum, ceea ce înseamnă că nivelurile de substanțe chimice dăunătoare sunt reduse semnificativ* în comparație cu fumul de țigară. Ele nu sunt lipsite de riscuri și eliberează nicotină care creeazădependență, dar reprezintă o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

Nu uita, reducerea riscurilor este o alegere personală. Informează-te!

Material susţinut de Philip Morris România.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.