sâmbătă, aprilie 1, 2023

Deși obezitatea este adesea asociată cu ”dependența” de mâncare, oamenii de știință sunt de părere că de vină este de fapt incapacitatea de a te simți sătul după masă.

Un studiu recent realizat în Anglia a scos la iveală că migdalele pot ajuta la menținerea senzației de sațietate mult timp.

Cercetătorii de la Universitatea Leeds au dezvoltat o metodă matematică de măsurare a senzației de sațietate, după masă. Folosind ecuația, oamenii de știință le-au cerut participanților la studiu să mănânce migdale crude la micul dejun, timp de 4 zile consecutive.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă suferi de această bo...

Voluntarii au făcut apoi o serie de teste care au arătat rata metabolică și poftele alimentare pe care le-au avut în timpul săptămânii.

Cercetătorii au identificat câțiva particianți care nu reușeau sa-și țină sub control pofta de mâncare, însă datorită migdalelor, apetitul le-a fost diminuat. Aceste persoane sunt mai predispuse să mănânce pe fond emoțional. Însă, folosind alimentele care suprimă pofta de mâncare cum ar fi migdalele, ar putea fi o metodă naturală și eificentă de slăbit.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private