luni, iulie 26, 2021

Armurariul era cunoscut și folosit încă din antichitate în tratamentele naturiste. De asemenea, planta are un rol important și în creșterea rezistenței organismului. Este bogată în silimarină, un complex

de substanțe flavonoide cu rol puternic de protecție și regenerare a celulelor hepatice.

Planta de armurariu este bogată în substanțe chimice benefice, de exemplu: beta-caroten, acid fumaric, silandrină, silibină, silicristină, silimarină, dar și numeroși nutrienți: acizi grași, calciu, fosfor, potasiu, mangan, seleniu, zinc.

Alimentele procesate, grase, alimentația de tip fast-food, poluare, fumatul, consumul excesiv de alcool duc la îmbolnăvirea ficatului și acumularea acestuia cu toxine. Medicii spun ca deși are o mare capacitatea de regenerare, ficatul necesită periodic cure de detoxifiere.

Acesta sunt alcătuite din alimentație sănătoasă compusă din legume și fructe, renunțarea la fumat și la alcool. De ajutor sunt și remediile naturale, armurariu fiind un excelent protector al ficatului.

Sunt studii care arată că armurariul este un detoxifiant natural benefic ficatului, ajutând la protejarea celulelor  hepatice, nelăsându-le să se degradeze.

Preparatele cu armurariu se administrează sub formă de decoct, infuzie, pulbere sau tinctură. Frunzele se pot consuma în salată fiind un bun stimulent al stomacului pe care îl și calmează.

Printre beneficiile acestei plante

se regăsesc:

  • Ajută la protejarea și refacerea țesutului hepatic, protejează rinichii,
  • Adjuvant în problemele biliare – combate riscul de apariție a calculilor biliari.
  • Reglează nivelul glicemiei din sânge, fiind benefic pentru pacienții diagnosticați cu diabet zaharat.
  • Utile în cazul unor inflamații ale intestinelor,
  • Ameliorează simptomele de psoriazis,
  • Crește sistemul imunitar slăbit,
  • Poate să combată efectele chimioterapiei și ale radioterapiei.

Mai mult, potrivit unui studiu publicat acum 4 ani în Journal of Natural Products, planta prin efectele sale antiinflamatoare

aduce o protecție organismului împotriva cancerului. Cercetătorii spun că această plantă poate inhiba proceselor inflamatorii care duc la proliferarea celulelor canceroase. De asemenea, conform unor studii, planta are efecte benefice în cazul bolnavilor diagnosticați cu cancere de piele, de colon, renal, mamar, pulmonar.

Ultimele stiri

Parteneri