Sari la conținut

Aromaterapia cu lumânări parfumate vă poate costa sănătatea. Iată cum

lumanare parfumata
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
ât de periculoase sunt lumanarile parfumate pentru pacientii cu aceste afectiuni

Aromaterapia cu lumânări parfumate este cea mai nouă modalitate de a ține la distanță energia negativă, stresul și depresia. Cu toate acestea, experții spun că să te bucuri de parfumurile tale preferate aprinzând lumânări parfumate poate avea un impact asupra sănătății.

Un expert de la Universitatea Deakin din Melbourne a spus că lumânările populare pot adăposti mai multe substanțe chimice toxice.

Experții spun că ceara topită, lumânările și orice altă formă de miros emisă de astfel de obiecte pot elibera compuși organici volatili, iar aceste particule rămân în aer. Aceste particule, atunci când sunt eliberate în aer în timpul arderii, pot ajunge direct în plămâni.

Aromaterapia cu lumânări parfumate: cum afectează sănătatea

Medicii spun că aprinderea lumânărilor poate duce la următoarele:

Odată eliberate în aer, lucrurile se oxidează și, după ce trec prin acest proces, devin și mai toxice pentru sănătate.

Arderea lumânărilor parfumate acasă poate crește poluarea interioară și o agravează mai tare decât în exterior.

Cum să minimizezi riscurile pentru sănătate asociate lumânărilor aprinse

Pentru cei care doresc totuși să păstreze lumânările acasă, există câteva lucruri de făcut pentru a minimiza riscul problemelor de sănătate:

  • Păstrați lumânările în locuri bine aerisite
  • Deschideți ferestrele
  • Păstrați plante de interior, pentru a minimiza poluarea interioară

Monoxidul de carbon eliberat prin arderea lumânărilor făcute din ceară de proastă calitate poate interfera cu capacitatea organismului de a produce celule sănătoase.

Cu toate acestea, încă nu există dovezi directe care să asocieze lumânările cu riscul de îmbolnăvire. Unele dintre acestea ar putea fi, de asemenea, asociate cu un risc crescut de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel