Sari la conținut

Sunt mai bogate în antioxidanți decât afinele! Constituie cel mai bun tonic pentru organism care ține inima sănătoasă

Fructele mai bogate în antioxidanți decât afinele, fac minuni în corpul nostru, redându-i vigoarea și forța!

Deşi un aliment puţin cunoscut în România, Aronia a fost adusă în Europa şi introdusă în dieta cosmonauţilor ruşi, încă de la jumătatea secolului trecut.

Gustul lor este unul acrişor, uşor amărui şi pot fi utilizate uscate, sub formă de ceai sau proaspete sub formă de suc.

Mai mult, proprietățile fructului de aronia acționează ca un scut de protecție pentru cei care lucrează în medii cu radiații. Au şi un efect de protejare împotriva radiaţiilor, datorită conținutului de antioxidanți.

Prin urmare, este un aliment care ar trebui să fie folosit cât mai mult de către persoanele care utilizează foarte mult calculatorul, telefonul mobil sau televizorul.

Originar din America de Nord, Aronia sau Scoruşul este un arbust ce poate trăi în medii umede şi la temperaturi de până la -30 grade şi care produce fructe mici, de culoare neagră, care au proprietăţi miraculoase.

Fructele de Aronia conţin cea mai mare cantitate de antioxidanţi, depăşind cu mult (de aproape 15 ori) cantitatea de antioxidanţi conţinută de rodii sau de afine, dar şi o cantitate impresionanata de vitamină C.

În plus conţin şi vitamina P, care ajută la fixarea vitaminei C în organism, dar şi vitamina B1 şi B2. Mai mult, aceste fructe au şi un conţinut bogat de minerale: calciu, magneziu, iod, fier, potasiu, fosfor.

Consumarea fructelor de Aronia are un efect tonic general, îmbunătăţeşte metabolismul, ameliorează starea generată de stres şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.

Cantitatea de iod conţinută este benefică copiilor în perioada de creştere. Totodată, aceste fructe sunt recomandate în tratarea bolilor copilăriei.

Scoruşele au proprietăţi antiseptice (ajutând organismul în lupta sau prevenirea infecţiilor virale şi bacteriene), antihistaminice (fiind benefic pentru diferite tipuri de alergii), dar totodată au şi proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel