marți, iunie 28, 2022

Sfantul Ardealului a lasat in urma sa o tolba de povete care au fost stranse in diferite carti. Potrivit scrierilor sale, exista persoane fara necazuri. Iata cine sunt cei care nu au necazuri de-a lungul vietii, potrivit lui Arsenie Boca.

Arsenie Boca: Toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu!

„Nouă, toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie şi spală cu ele vinovăţiile noastre.

Oamenii însă tare greu pricep că îndreptarea prin necazuri dovedeşte nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui. Ba chiar prin aceea ştim că Dumnezeu are grijă de noi, dacă vom avea necazuri.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Dumnezeu vrea să ajute pe toţi, dar nu toţi primesc purtarea Sa de grijă.

Arsenie Boca: Necazurile vieții sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu

Aşa se face că sunt oameni păcătoşi care n-au necazuri. Pe aceştia i-a lepădat Dumnezeu. Căci ştiindu-le firea, precum că nu au leac şi nu pricep nimic din ocârmuirea Sa, îi lasă în păcatele lor.

Nu fericiţi, aşadar, pe cei ce n-au necazuri în lumea aceasta. Căci, cunoscându-i Dumnezeu că n-au minte să-l înţeleagă căile, nu le mai rânduieşte o îndreptare prin încercări în lumea aceasta, ci osânda în cealaltă.

Necazurile vieții sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu către oamenii mai grei sau mai vicleni la minte”, aflăm din cartea „Învățături ale Părintelui Arsenie Boca”, potrivit B1.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...


Cele 3 păcate care se transmit până la a 3-a generaţie!

Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului, a vorbit la un moment dat despre cele 3 păcate care se transmit până la a 3-a generaţie, dar le-a oferit și alte sfaturi credincioșilor.

Păcatele bunicilor și străbunicilor ca fumatul, băutura, curvia, atinge a treia generație.

Fratilor, ascultati de Biserica, fiindca cei ce asculta de preotii ei, asa cum sunt, de Dumnezeu asculta.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

– Parca toate lucrurile unui om seamana cu stapânul lor.

– Pacatul cel mai mare este razvratirea împotriva lui Dumnezeu; atinge prima generatie si se nasc orbi. Pacatele bunicilor si strabunicilor ca fumatul, bautura, curvia, atinge a treia generatie. Sa ne cunoastem strabunicii si sa ne rugam pentru ei.

– Multi sunt mai betegi la minte decât la stomac.

– Daca împiedici un guturai prin medicamente, îl transformi în alte primejdii – exemplu sinuzita. Lasa fazele obisnuite ale bolii – ca-i usoara – ca-i cel mai bun leac al ei. Ferirea de frig ajunge.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

– Obisnuit, lucrurile cam imposibile sunt la capatul alergarii spre desavârsire.

– Cine-i îngust la minte, n-are leac nicaieri.

– Nu vreau ca neamul acesta, care are o asa de mare chemare la Dumnezeu, sa se corceasca.

– Sa-i iubim pe toti oamenii, dar nimic din cele omenesti.

– Asceza (înfrânarile de orice fel), fara iubire, e departe de Dumnezeu.

– Rar sa gasesti un om care sa dea sens religios mortii, adica s-o astepte cu bucurie, ca pe-o izbavire sigura din împaratia pacatului.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

– Împliniti-mi dorintele, sfaturile minime, si va schimba Dumnezeu situatiile, problemele voastre, fara sa fiu eu prezent, caci Dumnezeu e Cel ce le schimba.

– Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu. Când îsi urmeaza destinul, au apararea lui Dumnezeu. Când si-l tradeaza, sa se gateasca de pedeapsa, spune Arsenie Boca, potrivit Ortodoxia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private