marți, iunie 28, 2022

Părintele Calistrat a dezvăluit care sunt cuvintele pe care trebuie să le rostiți atunci când aveâi câte o greutate sau un necaz.

„Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Ci spuneţi aşa:

Doamne, Tu m-ai lăsat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”, a spus părintele Calistrat, potrivit ortodoxia.me.

Păcatul care nu poate fi iertat

„Este un păcat de neiertat?” l-a întrebat, la un moment dat, la Antena 3, Mihai Gâdea pe părintele Calistrat, un om iubit de credincioșii din întreaga Românie.

„Dumnezeu poate ierta absolut toate păcatele. (…) Singurul păcat de neiertat, ca să fim în acord cu Sfânta Scriptură, este păcatul evidenței împotriva aproapelui. Atunci când noi pricinuim necaz celui din jurul nostru – suferință, moarte, durere, întristare, scârbă -, și nu putem spune cuvântul iartă-mă sau cer iertare, atunci păstrăm în noi acea încărcătură de păcat”, a spus părintele Calistrat.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...


Rugaciune scurta, dar puternica

Sa zici mereu in minte si in inima: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”.

Invatati-va cea mai puternica rugaciune, dupa rugaciunea domneasca „Tatal nostru”, care este rugaciunea inimii, adica sa zici mereu in minte si in inima:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”.

Sau poti sa zici si asa: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Aceasta este o rugaciune scurta, dar are mare putere. Este bine s-o repeti si in tren si pe drum si acasa, pana ce adormi seara s-o ai in gura.

Daca ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai naluciri prin somn si suparari si visuri urate, pentru ca nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneste numele Mantuitorului cu toata inima, cu toata dragostea. (Arhimandritul Cleopa Ilie)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private