Sari la conținut

Arsuri solare: Acest aliment ar putea face minuni pentru calmarea pielii

Arsuri solare: Acest aliment ar putea face minuni pentru calmarea pielii.

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi și pentru fiecare dintre noi acest lucru înseamnă vacanță, mare, valuri, plajă, soare. Dincolo de bucuria de a te relaxa pe plajă, însă, nu trebuie să uiți de protejarea pielii de razele soarelui.

Se poate întâmpla să uiți de protecție solară și există riscul de a suferi de arsuri solare grave. Arsurile solare pot provoca disconfort și durere în zona afectată, uneori chiar și vezicule.

dieta cu iaurt

Arsuri solare: Acest aliment ar putea face minuni pentru calmarea pielii

Deci, ce se poate face pentru a le face mai bine? Pe de o parte, oțetul de mere este unul dintre cele mai populare tratamente, iar pe de altă parte, experții spun că există un aliment popular pentru micul dejun care ar putea ușura arsurile și inflamația: este vorba de iaurt.

Probioticele din iaurt pot ameliora arsurile solare, deoarece funcționează bine pentru a reduce inflamația și pentru a forma o barieră naturală a pielii.

În plus, iaurtul natural grecesc poate ajuta la formarea veziculelor, deoarece acidul lactic din el funcționează ca un exfoliant care îndepărtează straturile superioare ale pielii. Utilizarea iaurtului rece poate fi deosebit de utilă cu simptomele arsurilor solare.

Alte sfaturi pentru a reduce durerea și inflamația arsurilor solare sunt:

1. Folosiți o compresă rece, dar nu mai mult de 20 de minute o dată.

2. Evitați să puneți pachete de gheață direct pe piele: înfășurați-le într-un prosop.

3. Aplică ceai rece.

Cum ne protejăm când mergem la mare

Nu trebuie să tratați niciodată arsurile solare ca fiind neimportante

  • Evitați să ieșiți afară în timpul verii fără a aplica protecție solară cu o formulă bună de protecție solară – minim 50. Acest lucru ajută la protejarea pielii împotriva riscului de cancer și atenuează și posibilitatea de a suferi de arsuri solare.
  • Încercați să evitați să ieșiți afară în timpul orelor de vârf însorite ale zilei sau să purtați o umbrelă când sunteți afară.
  • Purtarea hainelor largi din bumbac ar putea ajuta, de asemenea.
  • Când stați afară toată ziua, trebuie să continuați să aplicați din nou protecție solară la fiecare două până la trei ore.
  • Cei care fac sporturi nautice trebuie să aplice loțiunea și în jurul liniei părului și a pleoapelor, pentru a le feri de arsuri.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: