Sari la conținut

Arterele inimii înfundate: Top 7 remedii eficiente pentru a curăța în mod natural arterele inimii blocate

Inima
Sursă foto: Getty Images/iStockphoto, Creator: Rasi Bhadramani
alimente benefice pentru inima

Blocajele sau îngustarea arterelor inimii, deseori numită boală coronariană, reprezintă o problemă serioasă. Aceste artere au sarcina importantă de a furniza sânge, oxigen și alte substanțe nutritive vitale pentru inimă. Atunci când sunt compromise, pot duce la urgențe majore, cum ar fi atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale. Acest lucru necesită să se abordeze din timp astfel de afecțiuni pentru a preveni afectarea inimii.

Cu această ocazie, haideți să descoperim șapte tratamente puternice, , care pot ajuta la deblocarea naturală a arterelor inimii obstrucționate.

Remedii naturale pentru a curăța arterele inimii blocate

Ayurveda este o tehnică de medicină care provine din timpurile străvechi ale Indiei, concentrându-se pe sănătatea și bunăstarea sănătoasă. Este vorba despre stabilirea unui echilibru în energiile corpului tău și despre promovarea bunăstării generale.

În special pentru sănătatea inimii, Ayurveda încurajează utilizarea ingredientelor naturale și reorientarea stilului de viață către îmbunătățirea funcției cardiovasculare și prevenirea bolilor de inimă.

Usturoi

Aliment consumat de centenari
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Usturoiul, cunoscut și sub numele de lehsun, este o plantă intens cunoscută pentru proprietățile cardiovasculare profitabile. Acesta ajută la scăderea nivelului de colesterol, la diminuarea tensiunii arteriale și la descurajarea acumulării de plăci în artere.

Utilizarea consecventă a usturoiului crud sau a suplimentelor sale poate consolida sănătatea inimii și îmbunătăți circulația.

Turmeric

Turmeric
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un element de bază ayurvedic, turmericul, cunoscut și sub numele de haldi în India, este o plantă ayurvedică antiinflamatoare și bogată în antioxidanți, care a fost folosită în Ayurveda de peste o mie de ani pentru a trata afecțiuni grave, inclusiv blocarea inimii.

Curcumina – ingredientul său activ, ajută la controlul inflamației arterelor și la susținerea fluxului sanguin. Integrarea turmericului în diete sau consumul suplimentelor sale ajută la curățarea arterelor inimii blocate.

Ghimbir

Ceaiul de ghimbir
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ghimbirul, cunoscut și ca adrak, este o altă plantă ayurvedică excelentă care vine plină de proprietăți care pot ajuta la curățarea arterelor inimii în mod natural.

Acesta scade colesterolul, stimulează circulația sângelui și reduce șansele de formare a cheagurilor de sânge. Încorporarea ghimbirului proaspăt sau a ceaiului de ghimbir în dieta ta susține funcționarea sănătoasă a sistemului cardiovascular.

Arjuna

O plantă ayurvedică recunoscută, Arjuna contribuie în mod pozitiv la sănătatea inimii. Aceasta fortifică mușchii inimii, normalizează tensiunea arterială și îmbunătățește funcționarea cardiacă.

Utilizarea suplimentelor de Arjuna sau a pulberii din scoarța sa poate curăța și deschide arterele inimii blocate.

Păducel

Un tratament natural vechi de secole pentru promovarea sănătății inimii. Ajută la dilatarea vaselor de sânge, la o mai bună circulație și la optimizarea performanțelor cardiace.

Utilizarea extractului de păducel sau a ceaiului de păducel poate purifica arterele blocate și promulga bunăstarea cardiovasculară.

Triphala

Un amestec clasic ayurvedic de fructe Amalaki, Bibhitaki și Haritaki. Îmbogățită cu antioxidanți și trăsături detoxifiante, această combinație de plante este benefică pentru inimă. Consumul regulat de Triphala sub formă de pulbere sau capsule ajută la desfundarea și curățarea arterelor inimii.

Guggul

Această rășină provine din arborele Commiphora mukul și își găsește o largă utilizare în medicina ayurvedică pentru a favoriza sănătatea inimii.

Ajută la scăderea colesterolului, la reducerea inflamației și la prevenirea aterosclerozei. Utilizarea suplimentelor sau a rășinii de Guggul poate menține arterele curate și sănătoase.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel