Sari la conținut

Artrita: leguma ieftina care poate ajuta la reducerea inflamatiei

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

ARTRITĂ descrie o afecțiune comună caracterizată prin inflamație. Acest vinovat este ceea ce duce la dureri articulare incomode. De aceea, o dietă pentru artrită se concentrează pe reducerea inflamației articulațiilor și un aliment care ar putea ajuta este fasolea.

Fasolea are proprietăți excelente pentru sănătate – dintre care multe sunt benefice pentru cei care suferă de artrită”, a spus medicul Deborah Lee de la Dr Fox Online Pharmacy. „Fasolele sunt recomandate celor care urmează o dietă antiinflamatoare.”

De la vitamine la fibre, legumele mici sunt pline cu diferiți nutrienți și bunătăți.

Dar când vine vorba de starea articulațiilor, partea puternică sunt antioxidanții.

Doctorul Lee a spus: „Antioxidanții sunt substanțe pe care le consumăm în dieta noastră, din consumul de fructe și legume proaspete – inclusiv fasole.

Acești antioxidanți contracarează moleculele potențial periculoase numite specii reactive de oxigen (ROS) și le împiedică să facă daune, ajutând, de asemenea, la atenuarea inflamației.

În plus, o dietă bogată în antioxidanți poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de inflamație cronică.

Acest lucru ar putea fi benefic pentru cei cu artrită, deoarece inflamația este „cauza majoră a simptomelor”.

Doctorul Lee a continuat: „Inflamația cronică înseamnă că celulele inflamatorii atacă articulațiile – provocând durere, roșeață, umflare și mobilitate redusă”.

Aici intervin fasolele cu puterile lor antiinflamatorii.

Fundația pentru Artrită din Marea Britanie recomandă să mănânci aproximativ o cană de fasole de două ori pe săptămână.

Doctorul Lee a explicat că proprietățile antioxidante puternice ambalate în fasole au fost, de asemenea, documentate de un studiu.

O cercetare din 2021 a observat că leguminoasele au putut să scadă nivelurile de proteină C reactivă, care este considerată un marker inflamator comun.

Expertul a spus: „Fasolea este încărcată cu fibre și fitonutrienți, care ajută la scăderea CRP, un indicator al inflamației găsite în sânge.

La niveluri ridicate, CRP ar putea indica orice, de la o infecție la artrită reumatoidă.”

Pentru a ilustra, medicul a spus că doar o ceașcă de fasole roșie conține 13.727 de antioxidanți, în timp ce fasolea albă conține 13.259.

Pe lângă antioxidanți, fasolea conține compuși bioactivi, inclusiv acid fenolic, care ar putea ajuta la „oprirea producției de subproduse metabolice inflamatorii”.

Expertul a descris alte moduri în care impulsurile ar putea ajuta la reducerea inflamației, spunând: „Consumul mai multor fasole poate îmbunătăți absorbția alimentară a magneziului, care are un rol important în oprirea unor căi inflamatorii”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: