Sari la conținut

Așa îți prepari un antibiotic natural puternic. Întărește sistemul imunitar și tratează artrita

Busuiocul (lat. Ocimum basilicum) este o planta cu frunze ovale, verzi si aroma specifica. Aceasta poate fi gasita sub 6 specii diferite, care au un gust si aspect diferit.

Busuiocul are proprietati antioxidante puternice, care promoveaza o dieta sanatoasa si un stil de viata, de asemenea, sanatos, deoarece protejeaza impotriva radicalilor liberi, a cancerului si previne imbatranirea.

Betacarotenul este unul dintre acesti antioxidanti, care este transformat in vitamina A in organism. Acesta previne oxidarea colesterolului si protejeaza inima si vasele de sange.

De asemenea, previne artrita reumatoida, astmul, osteoartrita, care sunt adesea rezultatul radicalilor liberi. Busuiocul poate oferi numeroase beneficii de sanatate, cum ar fi:

Antibiotic natural
Conform cu rezultatele unei cercetari stiintifice, busuiocul stimuleaza sistemul imunitar. Are proprietati antiseptice si antibacteriene puternice si astfel trateaza diverse infectii bacteriene.

Protejeaza inima si vasele de sange
Aceasta planta contine vitamina B6 si magneziu. Magneziul previne atacurile de cord si intareste sistemul cardiovascular.

B6 previne acumularea de ingrediente nocive, cum ar fi homocisteina. Mai mult, scade riscul de aritmie si ajuta muschii sa se relaxeze.

Busuiocul la gatit
Busuiocul este un condiment extrem de important in numeroase bucatarii din intreaga lume. Acest lucru se datoreaza faptului ca merge gatit in diferite feluri de mancare.

Cu toate acestea, retineti ca ar trebui sa adaugati busuioc la sfarsitul procesului de preparare, pentru a-i pastra gustul. Mai mult decat atat, asigurati-va ca il folositi in stare proaspata, pentru a obtine un gust mai puternic. Prin urmare, este adesea folosit la gatit.

Ceaiul de busuioc este extrem de sanatos si delicios. Turnati putina apa fierbinte peste niste frunze de busuioc tocate, acoperiti oala si lasati-le, astfel, timp de 8 minute. Dupa aceea, se strecoara si va puteti bucura de ceaiul obtinut!

Acesta poate fi, de asemenea, utilizat la prepararea deserturilor. Taiati busuioc si amestecati-l cu suc de lamaie. Apoi, adaugati suc facut din apa si zahar din trestie de zahar, apoi congelati acest amestec in forme pentru cuburi de gheata.

Apoi, amestecati cuburile de gheata obtinute intr-un blender si serviti-le ca un desert cu gheata in stil mediteranean. Puteti combina busuiocul cu o salata proaspata italiana de rosii si mozzarella.

Cel mai popular sos de busuioc este preparatul genovez cu pesto. Este pregatit cu nuci de pin, sos de busuioc verde si branza parmezan. Se prepara sosul pesto folosind ulei de masline, usturoi si busuioc tocat. Se serveste cu orez, paste si bruschette.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel