miercuri, iunie 16, 2021

Mulți adulți sunt obișnuiți să nu ia micul dejun, fie nu au timp, fie nu au poftă de mâncare. Însă acest obicei este foarte păgubos pentru cei care doresc să slăbească.

Cei care sar peste micul dejun

vor fi bântuiți de foame, mai târziu. Vor năvăli peste mâncare, la prânz, și vor alege alimente mult mai calorice.

Dar cine consumă fulgi de ovăz dimineața se va simți sătul și va opta pentru alimente ușoare, mai târziu, scrie în Jurnalul american de Nutriție.

Pentru acest studiu, s-au făcut 3 grupuri separate, din 36 de persoane. 18 dintre participanți erau supraponderali, iar 18 normoponderali. Fiecare grup a consumat altceva la micul dejun. Un grup a băut doar apă, alt grup a consumat fulgi de porumb cu un număr de 350 de calorii, iar ultimul grup a consumat 350 de calorii din fulgi de

ovăz.

Cercetătorii au studiat apoi apetitul, nivelul glucozei, insulinei și hormonului foamei. Rezultatele au fost foarte interesante.

Deși au mâncat același număr de calorii la micul dejun, celor care au consumat fuulgi de ovăz li s-a făcut foame mult mai târziu decât celorlalți. Cei cu apa și cu fulgii de porumb le-a fost foame în același timp.

Se pare că fulgii de ovăz au un efect bun asupra supraponderalilor, le ține de foame ore bune.

Așadar, dacă doriți să slăbiți, optați la micul dejun pentru fulgi de ovăz. Pe lângă faptul că ne ajută să slăbim, ei mai au multe beneficii: Reduc

riscul de cancer colorectal, reglează tensiunea arterială și scad incidența bolilor coronariene.

Ultimele stiri

Parteneri