vineri, iunie 5, 2020

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a urcat anul acesta 200 de locuri în TOP 500 Shanghai, pe domeniul “Medical Sciences”, fiind cotată între poziţiile 201-300, în contextul în care, în 2018, TOP 500 Shanghai a cotat Universitatea între poziţiile 401-500. TOP 500 Shanghai este unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale ale universităţilor prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză.

Citește și:

“Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internaţional , în decurs de numai un an, demonstrează încă o dată că misiunea noastră academică îşi continuă ferm traiectoria spre tot ceea ce putem numi performanţă la cel mai înalt nivel” a declarat Acad. Ioanel Sinescu, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Citește și:

La rândul său, prof. dr. Dragoş Vinereanu, Prorector cu probleme de cercetare ştiinţifică din cadrul UMF “Carol Davila” a precizat că “această poziţionare a Universităţii noastre este cu atât mai meritorie cu cât, în acest Top, peste 99% dintre universităţi sunt pluridisciplinare. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” este printre puţinele universităţi din acest TOP dedicate doar domeniului medical, în condiţiile în care în întreaga lume, activează aproximativ 27.000 de universităţi”.

Parteneri