Sari la conținut

‘Ascultă-ți corpul’, îndeamnă un pacient cu cancer intestinal, care inițial și-a ignorat simptomele

durere
sursa foto: arhiva doctorul zilei
alimente care cresc riscul de constipație

Jay McLaughlin, pasionat de fitness, a fost șocat să afle că are cancer la intestin.

Inițial, bărbatul de 43 de ani din Tower Hamlets, Londra, s-a confruntat cu „gaze și balonare” în martie 2020. „Am pus-o fie pe seama dietei, fie pe seama stresului din cauza pandemiei și a tot ce se întâmpla la acea vreme”, a declarat el pentru Express.co.uk.

„Am încercat să mă vindec singur eliminând anumite alimente și chiar am ținut un post de trei zile, dar nimic nu a funcționat”.

În luna octombrie a aceluiași an, Jay a început să aibă crampe abdominale persistente.

După câteva săptămâni de disconfort, „în acel moment [a] decis să ia legătura cu medicul de familie”.

Cancer intestinal în stadiul trei

După un consult cu medicul său, Jay a fost trimis la Royal London Hospital, unde a fost diagnosticat cu cancer intestinal în stadiul trei și cu o mutație genetică rară.

În ciuda faptului că nu existau antecedente de cancer în familia sa, Jay avea o mutație care ar putea duce la diviziunea și creșterea necontrolată a celulelor.

„Cancerul meu are o mutație în gena BRAF V600E, la fel ca Dame Deborah James, ceea ce îl face deosebit de agresiv”, a spus el.

„Am fost extrem de norocos că m-au diagnosticat în stadiul trei și nu în stadiul patru”.

Jay a adăugat: „Am fost testat pentru sindromul Lynch, care este tipul ereditar de cancer intestinal, dar a fost negativ.”

În urma tratamentului, Jay a primit undă verde în ianuarie 2022, dar în februarie, Jay a simțit că mai era ceva în neregulă.

„Am simțit-o pentru prima dată după ce am avut o crampă chinuitor de dureroasă la unul dintre mușchii abdominali în timp ce încercam să mă așez puțin mai mult în pat”, a spus Jay.

„Senzația de răsucire a început a doua zi și poate fi descrisă doar ca și cum cineva ar fi ajuns în interiorul abdomenului meu și mi-ar fi răsucit fizic măruntaiele cu mâna.”

Tumoare de 12 centimetri

În luna mai, Jay a fost diagnosticat cu o tumoare de 5 cm pe ficat, care ulterior a crescut la 12 cm.

Trimis la St Barts, Londra, pentru tratament, Jay urmează în prezent un „tratament combinat cu Cetuximab și Encorafenib, care este specific pentru cancerele cu mutații BRAF”.

El a spus că „planul [de tratament] este de trei luni”, iar apoi va face scanări pentru a determina dacă tumora se micșorează.

„Dacă totul va fi bine, voi continua apoi acest lucru până când tumora se va micșora suficient de mult pentru a putea fi operată”, a spus Jay.

Lăudând NHS, Jay a spus că au fost „atât de buni” în a discuta despre planul său de tratament în fiecare etapă și despre ce să se aștepte. „A fost un proces bun”, a spus el.

„Chiar vreau ca oamenii să își cunoască mai bine corpul și să ia simptomele în serios”, a adăugat el.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jay McLaughlin (@jaymclaughlin_irl)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.