joi, februarie 9, 2023

Asexualitatea atinge în medie 1% din populaţia de pe glob, însemnând acei oameni cărora le lipseşte atracţia sexuală pentru orice sau oricine.

Dr. Nicole Prause este de părere că asexualitatea este descrisă de experţi ca fiind o orientare sexuală, însă aceasta este foarte greu de înţeles. Orientarea sexuală înseamnă modelul referenţial la caere ne raportăm – suntem atraşi de femei, bărbaţi sau de ambele sexe. Eroticul se găseşte la intersecţia dintre corp, minte şi spirit în timp ce atracţia şi orientarea sexuală variază în funcţie de emoţii, aspecte fizice şi romantism.

Te-ar mai interesa: Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului N...

Pruase explică – „Orientarea sexuală se reduce la 3 factori : comportamente, emoţii şi cunoştiinţe”

În ediţia din 1980 a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders era inclusă patologia unei dorinţe sexuale scăzute, care avea ca efect stres şi relaţii interpersonale dificile.

Dr. Lori Britto de la University of British Columbia spune că asexualitatea şi libidoul scăzut sunt lucruri diferite. Ea a descoperit într-un studiu din 2014, că oamenii asexuali pot simţi dorinţă sexuală, dar că pur şi simplu nu simt nevoia să o exteriorizeze şi nu simt niciun fel de frustrare din cauza asta, de aceea, nu este caracterizată ca o disfuncţie sexuală.

Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private